Dorukkent Mahallesi'nde 14 Şubat günü meydana gelen olayda, iddiaya göre, çiftçilik yapan Cebrail C., bir yıl kadar önce evlenen kız kardeşi 21 yaşındaki Nadire B.'nin evine gelip, kapının önünde yüzüne kar maskesi takarak zili çaldı. Kapıyı açan Nadire B.'yi bıçak zoruyla yere yatırıp, ayaklarını ve ellerini ütü kablosuyla bağlayan Cebrail C., kız kardeşinin kolundaki 2 altın bileziği alıp, kaçtı. Gasp ettiği bilezikleri bir kuyumcuda 3 bin 600 liraya bozduran Cebrail C., paranın 600 lirasıyla sevgilisi S.S.'ye bir altın yüzük alıp 'Sevgililer Günü hediyesi' olarak verdi.

Olayı soruşturan Mersin Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, titiz çalışmayla gasp olayını aydınlattı. Polis, gaspı gerçekleştiren kişinin Nadire B.'nin erkek kardeşi Cebrail C. olduğunu ortaya çıkardı. Gözaltına alındıktan sonra sorgusunda suçunu itiraf eden şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cezaevine gönderilen Cebrail C.'nin üzerinden çıkan 3 bin lira para ile sevgilisine verdiği altın yüzük Nadire B.'ye teslim edildi. Nadire B., ağabeyinden şikayetçi olmadı.



Mİ(AŞ/OA/CK)



C.: Cesur

B.: Budak