Mustafa Morgül’e ait 77 M 126 plakalı minibüsü çalan Haki Karahasan (26), Bursa Yolu Soğucak Mevkii’nde polis tarafından oluşturulan kontrol noktasında 'dur' ihtarına uymadı. Çaldığı minibüste sevgilisi Merve Mahi Deniz (24) ile birlikte kaçmaya çalışan Karahasan ve polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Minibüs, peşindeki polisleri atlatmak isterken, Kirazlı Sanayi Sitesi’nde yol kenarında yürüyen Çiğdem Işıltaş’a (28) çarptı. Sürücü direksiyon hâkimiyetini kaybedince kontrolden çıkan minibüs, yola devrildi. Kazayı yara almadan atlatan 2 sevgili peşindeki polislerden kurtulmak için yaya olarak kaçmaya başladı. 

Karahasan, boş arazide peşindeki polislere ateş etti. Kısa süreli karşılıklı çatışmadan sonra polis, Karahasan’ı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan Karahasan ve sevgilisi, Yalova Devlet Hastanesi’ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra gözaltına alındı. Şüpheli, yaraladığı kadının yakınları tarafından linç girişiminden son anda kurtarıldı. Sevgilisi Merve Deniz ise basın mensuplarına saldırdı. Haki Karahasan’ın daha önce hırsızlık ve adam yaralama gibi birçok suçtan sabıkasının olduğu, kısa süre önce de cezaevinden tahliye olduğu öğrenildi. 

Minibüsün çarptığı Çiğdem Işıltaş, olay yerine çağrılan ambulansla Yalova Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kaburgaları kırılan Çiğdem Işıltaş'ın tedavisi hastanede devam ederken, gözaltına alınan 2 şüpheli emniyette sorgulanıyor.



SG (FK/RT)