Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, sevginin temelinde kalbin olduğunu anlatırken, "Kalbimizle sever, kalbimizle üzülürüz. Bu nedenle kalbimizi çok iyi korumalıyız" dedi. Kırmızının dünyada 'Pozitif bir renk' olarak bilindiğini ve 'Aşkın rengi' olarak da anıldığını belirten Oğuzhan, Sevgililer Günü’nde hediye alacak çiftleri de uyararak, kırmızı rengi tercih etmelerini önerdi. Prof.Dr. Oğuzhan, şöyle konuştu:

"Kırmızı; pozitifliğin yanında sakinliği, kendiyle barışık olma durumunu ve mutluluğu da simgeliyor. Kardiyoloji Derneği de geçtiğimiz yıl bu kapsamda 'Kırmızı giy kalbini sev'  kampanyası başlatmıştı. Çünkü duyguya dair her şeyin temelinde kalp var. Bu nedenle eş, sevgililerine hediye alacak çiftlere kırmızı rengin hakim olduğu hediyeler almalarını tavsiye ediyoruz. Kısacası sevdiklerimizin değerini bilelim ve onlara iç dünyamızdaki pozitif enerjiyi simgeleyen kırmızı hediyeler alalım. Böylece kalbimizi de sevdiklerimizi de sevgiyle korumuş oluruz."

'Sevgililer Günü'nün aynı zamanda bazı olumsuzlukları da ortaya çıkartabileceğini anlatan Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, 'Kırık Kalp Sendromu'na da değindi. Duygusal ya da fiziksel stres sonucu şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığı ile ortaya çıkan hastalığın genellikle kadınlar üzerinde büyük etki yarattığını vurgulayan Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Abdurrahman Oğuzhan, şunları söyledi:

"Son yıllarda 'Kırık Kalp Sendromu' karşımıza çıkan önemli rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Kişilerde aniden ortaya çıkabiliyor. Genellikle üzüntü sonrası ortaya çıkan ve bayanlarda ağırlıklı olarak görülen bir durum. Eşlerin terk etmesi ya da kız veya erkek arkadaştan ayrılma, sevilen birinin ani ölümü bu hastalığı tetikleyebilir. Yani depresyon, üzüntü, hayal kırıklıkları bu hastalığın en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Kalp sevgiden mahrum kalınca bazı rahatsızlıklar da ne yazık ki karşımıza çıkabiliyor."

Prof. Dr. Oğuzhan, ayrıca Kırık Kalp Sendromu tedavisinde, kalp krizlerinde uygulanan ilaçların kullanıldığını ekledi.



CZ(OE/İD)