Geçen yıl 5 Mayıs'ta merkez Talas İlçesi Mevlana Mahallesi Bölge Jandarma Komutanlığı'nın karşısındaki parkta Ebru Şimşek, başından tabancayla vurularak ağır yaralı olarak bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Ebru Şimşek'in sevgilisi olduğu ileri sürülen Süveydan Öz olaydan sonra yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasında tutuklu sanık Süveydan Öz, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, birlikte yaşadığı Ebru Şimşek'in intihar ettiğini iddia etti. Öz, "Ebru'ya artık ayrılmak istediğimi söyledim. 'Herkes kendi yoluna' dedim. Hava almak için otomobilden ineceğini söyledi. Otomobilden inerken torpido gözüne koyduğum tabancayı almış. Silah sesini duyup parka koştuğumda yerde yatıyordu. Polisi ben arayıp yardım istedim. Olay cinayet değil intihar. Ben suçsuzum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Süveydan Öz'e 'kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis ve 'ruhsatsız silah kullanmak'tan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.



VD(OE/SS)