Olay 7 ay önce Canik İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Yavuz S., aynı mahallede oturan C.K. adlı kızla tanışıp aşık oldu. İki sevgili ailelerine evlenmek istediklerini söyleyince, mahallede sokak düğünü yaparak birlikte yaşamaya başladılar. Bir süre sonra C.K. hamile kaldı. Hamileliğinin 7'nci ayında rahatsızlanan C.K. dün Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Ancak hastane yetkilileri C.K.'nın yaşının küçük oluşu nedeniyle durumu polise bildirlidi. İhbar üzerine polis, Yasin Ö.'yü küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismar ve alıkoyma suçlarından yakalayarak gözaltına aldı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan C.K. polise verdiği ifadesinde, "Biz birbirimizi çok seviyoruz ve ailelerimizin rızasıyla birlikte yaşamaya başladık. Ben kendi rızamla birlikte oldum. Eğer tutuklanırsa ben onsuz yaşayamam" dedi.

Polis, tarafından sorgulanan Yasin Ö. ise, "C.K.'yı çok seviyorum ve onsuz bir hayat düşünemiyorum. Yaşı tutunca zaten resmi nikah yapacağım" diye konuştu. Polisteki ifadesinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Yasin Ö. savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliye önünde bekleyen C. K., Yasin Ö.'nün serbest kaldığını öğrenince büyük sevinç yaşadı. Daha sonra da ikili adliyeden birlikte ayrıldı.



HÇ(MS/AAA)