İddiaya göre, evli ve 2 çocuk babası Cemil S., yaklaşık 3 yıl önce dayısının kızı Saadet Ç.'ye, eşinden boşanıp kendisiyle evleneceğini söyleyerek birlikte yaşamaya başladı. Geçen süreçte resmi nikahlı eşiyle barışan Cemil S., Saadet Ç. ile de birlikteliğini sürdürdü. 4 gün önce Saadet Ç., tekrar boşanıp kendisiyle resmi nikah yapılmasını isteyince, ikili arasında tartışma çıktı. Saadet Ç. evi terk edip, Turgut Reis Mahallesi'ndeki annesinin evine gitti.

Saadet Ç., hastanede tedavi gören kardeşine yemek götürürken, Cemil S. yolunu kesip, kaçırdı. Adresini bilmediği bir eve götürülen Saadet Ç., burada 3 gün boyunca alıkondu. Cemil S., kendisiyle ilişkisini sürdürmeye zorladığı Saadet Ç.'yi sopa, tekme ve yumruklarla dövdü. Bir ara balkona çıkan Saadet Ç., bağırıp yardım isteyince, çevredeki vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Gelen polisler Saadet Ç.'yi alıkonduğu evden kurtarıldı.

Saadet Ç.'nin sırtında ve kolunda derin morluklar oluştuğunu gören polisler, hastanedeki ilk tedavisinin ardından Adli Tıp Kurumu'na götürdü. Burada Saadet Ç.'ye 10 gün iş göremez raporu verildi. Genç kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan Cemil S., ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Annesi Meral Ç. tarafından tedavisi sürdürülen Saadet Çetik, kenisine yapılanları anlatırken şunları söyledi:

"Eşinden boşanıp, benimle resmi nikah kıyacağını, ev kuracağını söylüyordu. Ama verdiği sözleri tutmadı. Bu nedenle yaptığımız tartışmalarda bana şiddet uyguladı. 'Çalışıp para getireceksin' diye baskı yaptı. Ben de kabul etmeyip, onu terk ettim. Hastanede tedavi gören kardeşime yemek götürürken, yolumu kesip, kaçırdı. Annemi ve ağabeyimi öldürmekle tehdit etti. 3 gün boyunca beni eve kapattı. Sopa, tekme ve yumrukla dövdü. Bir ara balkona çıkıp, yardım isteyince elinden kurtuldum. Mahkemede bize zarar vermeyeceğine dair söz verince serbest bıraktılar. Ama çıktıktan sonra yine tehditlerini sürdürüyor. Can güvenliğim yok, devletten yardım bekliyorum."

Kızının yaşadıkları karşısında gözyaşı döken Meral Ç. ise eşinin yatalak hasta olduğunu, oğlunun hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Meral Ç., "Evimizin erkekleri hasta olduğu için bizi sahipsiz gördü. Kızımı öldüresiye dövdü. Kızımı kötü yola düşürmek istiyor. Onu çalıştırmak istiyor. Devlet büyüklerimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.



Mİ(BY/İD)