Yazar, turizmci Sevan Nişanyan, Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nde bulunan Kayser Dağı'na yaptırdığı ve uğruna iki ayrı davadan 5'er ay hapis cezası aldığı Dalyan'daki kaya mezarlarının benzerinin açılışını 19 Şubat Pazar günü yapacak. Açılış duyurusunu bir sosyal paylaşım sitesinde yapan Nişanyan, Şirince'nin Pazar günü tarihi bir an yaşayacağını dile getirdi.

Kaya mezarının önünde üç yıldır duran iskelenin küçük bir tören ile kaldırılacağını belirten Nişanyan, mesajında “Küçük bir törenle kaya mezarının açılışını yapacağız. Üç seneden beri orada duran iskele indirilecek. Şarap ikramımız var. İçki ile başı hoş olmayan misafirlerimiz için çay, kahve ikramı da var. 30-40 kişiye kadar gece misafir edebiliriz. Buyurun bu tarihi günü kaçırmayın. Onlar yıkmaya teşebbüs etmeden gelin dünya gözüyle görün, tadını çıkarın” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, her önüne gelenin tarihi eser taklidi yapamayacağı yönündeki sözlerine üzüldüğünü sözlerine ekleyen Nişanyan, “Anıtlar Kurulu benim kaya mezarı arkeolojik SİT ilan etmiş, bunu korumak için mi yoksa yıkmak için mi yaptılar onu anlamadım. Yine fıkralık bir olay ile karşı karşıyayım” diye konuştu.