İstanbul’da Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki geçtiğimiz 30 Kasım'da yaşanan intihar nedeniyle Yalova’daki sağlık çalışanları bugün eylem gerçekleştirdi. Hastane bahçesinde toplanan SES’e üye doktor ve hemşireler sağlık çalışanlarına Mobbing uygulandığını ve bunun son kurbanının da Dr. Melike Erdem olduğunu belirtti.

SES Yalova İl Temsilcisi Nezaket Ünal yaptığı açıklamasında, Acil Tıp Asistanı Dr. Melike Erdem'in Sağlık Bakanlığı’nın Alo 184 SABİM hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunmasını verdikten sonra çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak intihar ettiğini ifade ederek, "Sonuç, genç yaşta trajik bir ölüm. Üzgünüz, kızgınız, öfkeliyiz. Genç sağlık emekçisinin ölümünden sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Bu elim olay üzerinden kamuoyuna yansıyan Melike Erdem’le ilgili SABİM’e şikayette bulunulduğu, şikayet neticesinde soruşturma açıldığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan bir hasta ile ilgili 22 Kasım 2012 tarihinde bir başvuru olmuştur. Şeklindeki açıklama öfkemizi daha da arttırıyor" dedi.

Nezaket Ünal, açıklamasında, Alo 184 Sabim hattının en kısa sürede kapatılmasını da istedi. Protesto eylemi daha sonra olaysız şekilde sona erdi.