Muğla'da 12 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen olaylarda, Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, kurşunla omzundan vurularak ağır yaralandı. Kurt, kaldırıldığı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Şerzan Kurt'un ölümüyle ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polis memuru Gültekin Şahin tutuklandı. Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kasıtla nitelikli adam öldürme' suçundan dava açıldı. Muğla'daki mahkeme heyeti, güvenlik nedeniyle davanın Eskişehir'de görülmesine karar verdi.

Sanık polis memuru Gültekin Şahin'in yargılanmasına bugün Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmayı Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt, annesi Necla Kurt ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri izledi. Duruşma nedeniyle güvenlik güçleri, Adliye binası önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Öldürülen Şerzan Kurt'un ailesinin avukatları, olayla ilgili olarak Adli Tıp Uzmanları Derneği tarafından hazırlanan bir raporu mahkeme heyetine sundu.

Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt, oğlunun mürüvvetini göremediğini söyledi. Duruşmada sık sık gözyaşı döken baba Kurt, "Oturduğumuz Batman ile Eskişehir arası yaklaşık 2 bin kilometre. Gültekin Şahin'in bu suçu işlemediğine dair içimde en ufak bir şüphe olmuş olsaydı duruşmaları takip etmezdim. Ben mahkemenizden adalet istiyorum. Herkesin çocuğu var. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum" diye konuştu.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Sanık Gültekin Şahin 2.5 yıla yakın bir süredir tutuklu yargılandığını belirtti. Mahkeme heyetinden tahliyesini isteyen polis memuru Gültekin Şahin, "Benim 6 yaşındaki çocuğumun bile psikolojisi bozuldu. İşlemediğim bir suçtan dolayı uzun süredir tutuklu yargılanıyorum. İddianame çelişkilerle dolu. Benim suçlu olduğumu gösteren hiçbir delil bulunmamaktadır. Bazı kesimler tarafından kurban olarak seçildiğimi düşünüyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Adli Tıp Uzmanları Derneği tarafından hazırlanan raporun incelenmesi, savcının dosya hakkında mütalaasını hazırlaması amacıyla duruşmayı 17 Ağustos 2012 tarihine ertelerken, tutuklu Gültekin Şahin'in ise tahliye talebini kabul etmeyerek tutukluluk halinin devamına karar verdi.



KA(EK/SS)