Grup adına açıklamayı okuyan Ulaş İş Sendikası Genel Başkanı Abdurrahim Barın, iki kurum olarak amaçlarının, İstanbullulara daha kaliteli hizmet vermek ve daha ucuza taşımak olduğunu anlatarak, "Bunun şartı, ülkede uygulanan Servis Araç Tahdit Yasası'nın İstanbul'da da uygulanması" dedi. Konuya ilişkin bilirkişi raporunun bulunduğunu söyleyen Barın, bilirkişi raporunda, "Türkiye'de 1986 yılından beri uygulanan Bakanlar Kurulu Servis Araç Tahdit Yasası'nı İstanbul'da ilgililerin tanımama, tatbik etmeme gibi bir uygulaması olmaması gerekir" denildiğini aktardı.


BİZİM TAVIRLARIMIZI, ONLARIN TAVIRLARI BELİRLEYECEK


Barın, "Servis Araç Tahdit Yasası, 'Dolmuş, taksi, minibüs, halk otobüsü ve umum servis araçlarının belediye tarafından sayıları belirlenir, çalışma şartları belirlenir ve kontrol edilir' der, bu yasa bunu söyler. Biz bu yasanın uygulanmasını istiyoruz. Bundan daha doğal bir istek olabilir mi?" diyerek, Türkiye çapında uygulanan yasanın İstanbul'da uygulanmadığını söyledi. Yasanın uygulanmaması sonucunda İstanbulluların diğer şehirlerdeki vatandaşlara oranla servis kullanımına yüzde 70 daha fazla para harcadığını belirten Barın, "1 milyar dolarlık bir senelik vatandaşların burada ödediği para. Neden insanlar şu sıkıntı içinde bir de servise fazla para versin? Bu para bize de gelmiyor" diye konuştu.


Barın, belediye yetkilileriyle görüştüklerini de dile getirerek, "İstanbul belediyesiyle devamlı görüşüyoruz ama iş sadece görüşme safhasında kalıyor sonuç gelmiyor. Biz artık konuşmaktan yorulduk. Çünkü herkes, herşeyi biliyor şu anda. Bundan sonra yetkililerin davranışları bizim davranışlarımızı belirleyecek. Bizim tavırlarımızı, onların tavırları belirleyecek" dedi.


Grup açıklamanın ardından belediyenin önünden ayrıldı


DG-İT (FOTOĞRAF)