Olay, İlkadım İlçesi'nde geçen yıl Mayıs ayında ortaya çıktı. Öğrenci servis şoförü olan evli F.E., aracına binen öğrencilerden 14 yaşındaki Ö.Ö. ile telefonla görüşüp mesajlaşmaya başladı. Diğer öğrencilerin yanında minibüse binen küçük kızın yanağından makas aldığı ileri sürülen F.E., geçen yıl Nisan ayında da Ö.Ö.'yü bir arkadaşının evine götürdü. İddialara göre, burada küçük kızı dudaklarından öptü. Ö.Ö.'nün karşı çıkması ve eve gitmek istemesi üzerine bıraktı. Yaklaşık 1 ay sonra yine F.E., eşi evde bulunmadığı bir zamanda Ö.Ö.'yü bu kez kendi evine götürdü. Burada küçük kızı dudaklarından öpüp, elle taciz etti. Yine Ö.Ö. karşı koyup evden dışarıya çıktı. Daha sonra da durumu önce ailesine ardından da polise anlatması üzerine gözaltına alınan F.E., nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Dün ilk kez hakim karşısına çıkan F.E., küçük kızın kendisine iftira attığını ileri sürerek, "Ö.Ö.'yü benim servis aracıma bindiği için tanırım. Kendisine böyle bir şey yapmadım. Neden bana iftira atıyor onu da bilmiyorum" dedi. Mahkemeye katılan Ö.Ö. ise, sanığın yalan söylediğini ileri sürdü. İfadesinde, "Servis şoförümüz olduğu için hepimizde telefon numarası vardı. Bana mesaj atıyordu. Sonra minibüste herkesin içinde yanağımdan makas alıyordu. Dışarıda görürler diye beni arkadaşının evine götürdü. 'Gözlerini yum' dedi. Yumuncada dudaklarımdan öptü. Bir zaman sonra kendi evine götürdü. Orada da beni öpüp elle tacizde bulundu. Ben karşı çıktım ve evi terkettim" diye konuşarak sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme, sanığın tutuksuz halinin devamına ve Ö.Ö.'nün de olay nedenile ruh sağlığının bozuk olup olmadığının araştırılması için duruşmayı erteledi.




Ö.Ö: Özge Önal

F.E: Faruk Erikci