Merkez Seyhan İlçesi Alidede Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre esnaf lokantası çalıştıran Ali Sevimli, gelen siparişleri teslim etmesi için paketçi aramaya başladı. İşyerinin vitrinine 'paketçi eleman alınacak' yazısı asan Ali Sevimli'nin yanına gelen bir genç, ilanla ilgilendiğini belirterek iş başvurusunda bulundu. Adının İsmail olduğunu söyleyen genç, "İstanbul'da kebapçıda çalıştım, servis deneyimim var. Askerden de yeni geldim, iş arıyorum" diyerek çalışmak istediğini söyledi.

Gence, ertesi gün gelmesini söyleyen Ali Sevimli, öğle saati olduğu için de siparişlerle ilgilenmeye başladı. Bir süre sonra telefonla yapılan siparişlerin yetişmeyeceğini düşünen Ali Sevimli, "Hem çevreyi öğrenirsin, hem de yardımcı olursun. Tepsileri adreslere götür" diyerek iş başvurusunda bulunan gençten yardım istedi.

Tepsileri peş peşe götürüp gelmeye başlayan genç, son siparişi mesafe uzak olduğu için bisikletle yapmak istedi. Ali Sevimli'nin izin vermesi üzerine kuru fasulye ve pilavdan oluşan menüyü alan genç, bisiklete binip, uzaklaştı. Bir süre sonra müşterilerden gelen "Sipariş hala gelmedi. Yemek nerede kaldı?" şikayet üzerine siparişin yerine ulaşmadığını anlayan Ali Sevimli, genci aramaya çıktı. Bütün aramalarına rağmen bulamadı.

Yemekle birlikte ortadan kaybolan gencin bisikleti de çaldığını anlayan Ali Sevimli, işyerlerinden servis tabaklarını toplamaya çıktığında ise ikinci bir şok yaşadı. Yemek gönderdiği bütün müşteriler, "Parayı gönderdiğin elemana ödedik" cevabını verdi. Müşterilerin tarifinden paraları da İsmail adındaki gencin topladığını anlayan Ali Sevimli, polise haber verdi. Lokantanın güvenlik kameraları kayıtlarında adının İsmail olduğunu söyleyen gencin görüntüsünü çıkartan polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Yıllardan beri esnaflık yaptığını, ilk defa böyle bir olay yaşadığını ifade eden Ali Sevimli, "İşe ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de tanımadığımı, güvenemeyeceğimi belirttim. Bana bir telefon numarası verdi, adının da İsmail olduğunu söyledi. Verdiği numarayı aradım bir banka şubesi çıktı. Adam müşterilerden siparişlerin yaklaşık 100 lira tutan parasını toplamış. Servis için kullandığımız 150 lira değerindeki bisikleti de götürdü. Üstelik yemek de gitti. Benim kandığım bu oyuna başka esnaf düşmesin" diye konuştu.