Olay, Kepez İlçesi'ne bağlı Şafak Mahallesi Kanalboyu Caddesi üzerinde meydana geldi. Şahinevler İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ferhat Güneş, sıcak havada serinlemek için, mahallede bulunan Antalya Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) ait sulama kanalına girdi. Kanal üzerindeki köprüden suya giren Güneş, yüzme bilmediği için 2 metreyi bulan kanalda bir anda çırpınmaya başladı. Akıntıya kapılan Güneş, yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra çevredekilerin yardımıyla çıkarıldı.

DOKTORLARIN ÇABASI YETMEDİ

Bu sırada yoldan otomobiliyle geçen Isparta 112 Acil Servis’te görevli doktor Erkan Kaya, Güneş’e ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Çocuğa dakikalarca kalp masajı ve suni teneffüs yaparak nefes aldırmaya çalışan Erkan Kaya, 112 ambulans görevlileri geldikten sonra da personeli yönlendirerek çalışmasına devam etti. Sağlık ekipleri Güneş’e yarım saat daha kalp masajı yapmayı sürdürdü. Daha sonra ambulansla Özel Akdeniz Şifa Hastanesi’ne kaldırılan Güneş, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Oğlunun boğulma haberini alan anne Gurbet Güneş ve çocukları, hastaneye koşarak geldi. Ölüm haberi üzerine sinir krizi geçiren Gurbet Güneş, hastane personeli tarafından ilaçla sakinleştirildi.

İSİM BENZERLİĞİ KORKUTTU

Bu sırada aynı isimli çocuğunun kayıp olduğunu söyleyen bir anne de hastaneye koştu. Uzun süre oğlunun boğulduğunu düşünerek ağlayan kadın, daha sonra oğlunun hastaneye gelmesiyle sakinleşti.

Ferhat Güneş’i kanaldan çıkaran Erkan Esener, çocuğun suyun 1 metre altında gittiğini söyledi. Esener, “50-100 metre sürüklenmiş. Hareketli değildi. Kollarını açmış vaziyette gidiyordu” dedi.