Olay, öğleden sonra Adıyaman'a 9 kilometre uzaklıktaki Sitlice Köyü yakınlarından geçen Atatürk Baraj Gölü kıyısında meydana geldi. Pınaryayla Köyü'nde çiftçilik yapan Ramazan Boyraz, öğle saatlerinde bir grup arkadaşı ile birlikte piknik yapmak üzere göl kıyısına geldi. Burada piknik yapan Boyraz, bir süre sonra serinlemek için baraj gölüne girdi. Suda çırpınmaya başlayan Boyraz, bir süre sonra gözden kayboldu.

İhbarda bulunmasının ardından olay yerine gelen jandarma önlem alırken, İl Afet ve Acil Kurtarma Müdürlüğü görevlileri de, arkadaşlarının gölün gösterdiği noktalarında Boyraz'ı aramaya başladı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından Boyraz'ın cesedi sudan çıkarıldı. Yapılan çalışmalar Boyraz'ın arkadaşları ve olayı haber alarak baraj gölü kıyısına gelen yakınları tarafından üzüntüyle takip edildi. Cesedin bulunmasıyla gözyaşı dökenler, güvenlik güçlerince teselli edildi.

Ramazan Boyraz'ın cesedi otopsi için Adıyaman Devlet Hastanesi morguna gönderilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



(HK/ESM)