Serik'te sabah saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan orman yangını, kontrol altına alındı.

Bilginler Köyü'nde saat 10.00'da başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle Bilginler Köyü başta olmak üzere, Çakallar Mahallesi ve Kısık Mevkii'nde etkili oldu. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ile itfaiye ekiplerinin aralıksız çalışması ile yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, yangında 50 hektarı ormanlık alan olmak üzere toplam 80 hektar alanın etkilendiğini belirterek, “Yerleşim bölgeleri için tehdit ortadan kalktı. Yüksek tepelerde devam eden yangına havadan müdahale devam ediyor. Rüzgarın yön değiştirmesi durumunda batı tarafına devam ederse Alacami Köyü, doğuya eserse Deniz Tepesi Kemişler Mevkii'ndeki yerleşim yerleri tehdit altında olabilir. Can kaybı mevcut değil. 1 ev ve bir ahır ile boş bir ev yangından etkilendi. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

EVİMİZ YANDI

Evleri Kısık Mevkii'nde bulunan ve serada çalışmak için ayrılan Süleyman ve Nesliha Eren çifti, evlerinin alevler içinde olduğunu görünce koşa koşa geri döndüklerini söyledi. Tüm eşyalarının ve yaptıkları kış hazırlığının tamamen yok olduğunu söyleyen Eren çifti, “Çevrede bulduğumuz sularla yangına müdahale etmek istedik, ama başarılı olamadık" diyerek, gözyaşı döktü.