Haskızılören Köyü Pınargözü Mevkii'nde saat 02.30 sıralarında başlayan yangın, köylüler tarafından fark edildi. Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin hızla müdahale ettiği yangın, 3 ev ve bir ahıra sıçradı. Alevlerin sardığı evler ve ahır kullanılamaz hale gelirken, Canay Uğurlu'ya ait 6 bin lira değerindeki 20 arı kovanı da yandı. Evi yanan Ünal Uğurlu ve Leyla Uğurlu ise "Başımıza bu da mı gelecekti Allahım" diyerek ağıtlar yaktı. Köylülerin sakinleştirmeye çalıştığı Leyla Uğurlu'ya sağlık ekipleri müdahale etti.

10 arazöz ve çok sayıda sulama aracının müdahale ettiği alevler, yangın söndürme helikopterinin bölgeye ulaşmasıyla kontrol altına alındı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı köyde evler boşaltılırken, bazı köylüler hayvanlarını alevlerin içerisinden kaçırdı. Sağlık ekiplerinin hazır bulundurulduğu bölgeye araç girişi yasaklandı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü köyde yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Yangında 40 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

EKİMDE SEL VURMUŞTU

9 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen selde 6 kişinin sel sularına kapılarak kaybolduğunu, onlarca evin sular altında kaldığını belirten Haskızılören Köyü Muhtarı Hüseyin Göde, felaketin izlerini silmeye çalışırken orman yangınıyla yeniden yıkıldıklarını söyledi. Muhtar Göde, "Saat 03.00 sıralarında telefon geldi. Hemen jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber verdim. Rüzgarın etkisiyle yangın büyüdü. İlk belirlemelere göre 3 ev ve 1 ahır yandı. Sel felaketinde can kaybımız vardı şükür ki bu kez can kaybı yaşamadık" dedi.



AA(SU/BT)