Proje, Ankara Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün de katkıları ile hayata geçirildi. Diğer ilçelerde olduğu gibi Şereflikoçhisar jandarması da sorumluluk bölgesinde yaşayan vatandaşların aile içi şiddet olaylarına karşı bilinçlendirmek ve bu konuda vatandaşların farkındalık düzeylerini arttırmaya yönelik çalışma çalışma başlattı. Bu konuda 20 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe giren '6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında bilgi vermek amacıyla 'Aile İçi Şiddetin Önlenmesi' konulu toplum destekli güvenlik hizmeti projesi hazırlandı. Bu kapsamda Çocuk ve Kadın Kısım Amirliğince vatandaşlarla birebir sohbet şeklinde uygulanacak eğitim seminerlerinin uygulanmasına başlandı.

Şereflikoçhisar'da Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Demirden, Jandarma Üstçavuş Zuhal Sözüçok ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Cem Bal, Büyükdamlacık Köyü İlköğretim Okulu'nda köy kadınlarından oluşan 40 kişilik gruba kadın hakları ve şiddet gören kadınların neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler aktardı. Kadınlarla tek tek konuşan Jandarma Üstçavuş Zuhal Sözüçok, eşlerinden vaya aile bireylerinden şiddet görüp görmediklerini sorup, not aldı. 2012 yılı sonuna kadar Ankara'nın tüm ilçelerinde yapılacak seminerlerde kadınlara fular hediye ediliyor.

Şiddetin tanımı ve şiddetin çeşitliliğinin anlatıldığı seminerde, aile bireylerinden fiziksel, cinsel, ruhsal, ekonomik ve özgürlüğü engelleyen her türlü davranışın şiddet kapsamına alındığı ifade edildi. Kadına şiddetin tüm dünyada olduğu ve bazı ülkelerin şiddet gören kadınlar ile ilgili sayısal değerleri veriliyor. Bu kapsamda şiddet gören kadınların korunma yöntemleri ve gerek duyulması halinde ikamet yeri, kimlik ve yüz değişikliğinin dahi devlet tarafından yaptırılabileceği belirtilirken, ilgili brosürler dağıtıldı.