Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde dün saat 13.00 sıralarında bir marketin önünde plakalarında 'evleniyoruz', 'mutluyuz' yazısı yapıştırdıları cipten inen bir kişi, Hakan Özgün ve dayısı Ali Taştan'a tabancayla ateş açarak öldürdü. Ölenlerin yakınları, saldırganların Hakan Özgün'ün amcasının oğulları Hamza Ö. ve kardeşi F.Ö. olabileceğini söylemesinin ardından polis bu kişilerin peşine düştü. 

KENTİN GİRİŞLERİ TUTULDU  

Konyalı olan şüphelilerin kente gelebileceğini değerlendiren Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri alarma geçti. Kentin tüm girişlerinde önlem olan polis, iki kardeşin gidebileceği 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Hırsızlıktan suç kaydı bulunan iki kardeşin gidebileceği diğer adresleri de araştıran polis, şüphelilerin kullandığı 42 CRY 81 cipi, merkez Meram İlçesi Yunus Emre Mahallesi Ezgi Sokak'ta buldu. Araçta yapılan araştırmada 1 pompalı tüfek ve çok sayıda boş kovan ele geçirildi. Ardından cipin terk edildiği noktaya yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Beyşehir Caddesi'nde hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan bir kişinin evinin bulunduğunu ve iki kardeşin de orada saklanabileceği şüphesiyle, eve operasyon düzenledi. Operasyonda arkadaşlarının evine saklanan Hamza Ö. ve kardeşi F.Ö., gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise 2 ruhsatsız tabanca ile 84 mermi ele geçirildi. Şereflikoçhisar'daki çifte cinayetin ardından Hamza Ö.'nün, kendilerine yolda saldırı olabileceği ihtimaline karşı Konya'ya kaçarken çelik yelek giydiği belirlendi.

'MUTLUYUM AĞABEYİMİN İNTİKAMINI ALDIM' 

Cinayet Büro Amirliği polisleri tarafından gözaltına alınan Hamza Ö. ve kardeşi F.Ö., Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolü çıkışında gazetecilerin 'Cinayeti niçin işlediniz?' sorusu üzerine iki kardeş, ağabeylerinin intikamını aldıklarını söyledi. Mutlu olduğunu ifade eden Hamza Ö., ''Ağabeyimizin kanını aldık. Bir daha olsa yine öldürürüz. Pişman değiliz. Mutluyum ağabeyimin intikamını aldım. Sevinçliyim. Yine yaparım" dedi.

Hamza Ö. ve kardeşi F.Ö., Ankara'dan gelen polislere teslim edildi.

AMCA ÇOCUKLARININ KAN DAVASI

Hamza Özgün ve ağabeyi İbrahim Özgün (28), geçen 8 Ocak Pazar günü saat 22.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Erenler Mahallesi Akburçak Sokak'ta amca çocukları  Nevzat Özgün (39), Tugay Özgün (18), Emre Özgün (21), Hakan Özgün (23) ve Volkan Özgün (22) aralarındaki husumet nedeniyle tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, pompalı tüfekle açılan ateş sonucu İbrahim Özgün karnından, kardeşi Hamza Özgün de göğsünden yaralandı. Hamza Özgün ambulansla Konya Numune, İbrahim Özgün de Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastenesi'ne kaldırıldı. İbrahim Özgün, tüm müdahalere rağmen kurtarılamadı. Şüphelilerden Enver Özgün, Tugay Özgün ve Hakan Özgün gözaltına alındı. Nevzat Özgün ve oğlu Volkan Özgün kaçtı.

Şüphelilerden Enver Özgün ve Tugay Özgün  çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Hakan Özgün de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaçan Nevzat Özgün ve oğlu Volkan Özgün de olaydan 20 gün sonra İzmir'de yakalanıp, Konya'ya getirildikten sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklundu.

5 EV VE 1 MİNİBÜS ATEŞE VERİLDİ

İbrahim Özgün'ün öldürülmesi olayının ardından yakınları, öldürenlerin yakınlarının da bulunduğu aynı mahalledeki 5 ev ve 1 minibüsü ateşe verdi. Alevler itfaiyenin müdahalesiyle kısa sırada söndürülürken, ölen ve yaralanan olmadı. Olayla ilgili gözaltına alınan 18 yaşının altında olan 3 kişi ise polisdeki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

ÖLMEMEK İÇİN KAÇMIŞ

Olayın ardından tutuksuz yargılanmasına karar verilen Hakan Özgün'ün ise amca çocuklarının öldürmesinden korktuğu için Şereflikoçhisar'daki dayısı Ali Taştan'ın yanına gittiği ortaya çıktı.

Hakan Özgün ve Ali Taştan'ı öldürmekle suçlanan Hamza Özgün'ün ise ilk olayda göğsünden yaralandığı için kaldırıldığı hastanede tedavisi tamamlanarak 3 gün önce taburcu olduğu öğrenildi.



TY(İA/AAA)