Geçen 18 Mart gecesi, Marmaris ile Armutalan ile Beldebi Beldeleri’ndeki 5 villa ve 1 büfeden hırsızlık yapılması polisi harekete geçirdi. Polis, hırsızlık yapılan villardaki parmak izlerinin aynı suçtan çok sayıda sabıkaları olan G.E. (19) ve S.K.’ye (17) ait olduğunu tespit etti. Polis, bir yandan da hırsızlık olayların yaşandığı villaların çevresindeki ev ve işyerlerini güvenlik kameraları ile mobese görüntülerini incelemeye aldı. Mobese görüntülerinden G.E. ve S.K.’nun Kemal Elgin Bulvarı, Uzunyalı Mevkisi’nde sahilde balık tutuklarını belirledi. İki zanlı, gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada, gardrobun gizli bölümlerine saklanmış, iki dizüstü bilgisayar, ile gümüş ve bronz işlemeli süs eşyaları ele geçirildi. Polisteki sorgularında suçlarını itiraf eden iki zanlı, ertesi gün sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest kalan S.K. ve G.E.’nin cep telefonları ile toplam 250 TL paraları, iddiaya göre, bugün saat 13.00 sıralarında, Tepe Mahallesi’nde gezerken, yollarını kesen arkadaşları Ş.Ç. tarafından bıçak zoruyla, gasp edildi. Polise giden S.K. ve G.E., “Nasıl olsa hırsızlık yaparak yenilerini alırsınız” diyerek, kendilerini gasp ettiklerini ileri sürdükleri Ş.Ç.’den şikayetçi oldu. Hırsızlık, gasp ve yankesicilik suçlarından toplam 8 ayrı sabıkası bulunan Ş.Ç., olaydan kısa bir süre sonra polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Ş.Ç., polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.




--------------

Ş.Ç. (Şahin Çetin)

G.E. (Görkem Even)

S.K. (Servet Kaya)