İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 196. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, İbrahim Şahin, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Alparslan Arslan ve Sedat Peker'in de aralarında 16 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Tutuksuz sanıklar Yusuf Ethem Akbulut ve Murat Ablak da duruşmada hazır bulundu.


ERUYGUR DURUŞMAYA KATILDI


Ergenekon Davası'nın tutuksuz sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur savunmasının alınması için çağrıldığı duruşmaya katıldı. Şener Eruygur, eşi Mukaddes Eruygur ve avukatı Filiz Esen ile birlikte Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan duruşma salonuna saat 10.30'da girdi. Avukat Filiz Esen, müvekkili Şener Eruygur'u koluna girerek tutuksuz sanıklar için ayrılan bölüme oturmasına yardımcı oldu. Duruşma Şile Kazısı'na ilişkin dava dosyasının tutuklu sanığı Okan İşgör'ün çapraz sorgusu ile devam ediyor.


MAHKEME ŞENER ERUYGUR'U UYARMIŞTI


25 Haziran'da yapılan duruşmaya katılarak kimlik tespiti yapılan Eruygur, ertesi gün yapılan duruşmaya katılmamıştı. 26 Haziran 2012 tarihinde görülen duruşmada Ergenekon Davası'na bakan mahkeme tutuksuz sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur 28 Haziran perşembe günü (bugün) yapılacak duruşmada hazır edilmesi için ilgili yerlere son kez yazı yazılmasına karar vermiş, sanığın duruşmaya gelmemesi durumunda da hakkında yakalama emri çıkarılacağı uyarısında bulunmuştu.


ADLİ TIP: ERUYGUR DURUŞMALARA KATILABİLİR


Mahkemenin isteği üzerine Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı 2 Nisan 2012 tarihli raporda, Eruygur'un sağlık açısından duruşmalara katılmasında bir engel olmadığını belirtmişti. Mahkemede bu rapor üzerine tutuksuz sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur duruşmada hazır edilmesine karar vermişti. 2008 yılının Eylül ayında İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde yüksek tansiyon nedeniyle düşerek beyin kanaması geçirmişti. Eruygur bu olayın ardından tahliye edilmişti. Ergenekon soruşturması kapsamında Eruygur 6 Temmuz 2008 tarihinde tutuklanmış, 21 Eylül 2008 tarihinde ise tahliye edilmişti. Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin sanıkları arasında bulunan Erguygur, 3 yıldır yapılan yargılama boyunca da duruşmalara hiç katılmamıştı. Eruygur ilk kez 25 Haziran'da görülen duruşmaya katılmıştı.