Özellikle Afrika kıtasında milyonlarca müridi olduğu belirtilen Senegalli Şeyh Abdulaziz El Emin, bugün özel bir davet üzerine İstanbul'a geldi. Senagal'in Dini Lideri olduğu için Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan Türkiye’ye giriş yapan Şeyh Abdulaziz'i dışarıda İstanbul'da yaşayan bir grup Senegalli müridi ilahiler okuyarak karşıladı. Senegalli müritler şeyhlerinin teker teker elini sıkarak ‘Hoş geldiniz' dediler.

THY uçağı ile İstanbul’a gelen Şeyh Abdulaziz El Emin’in valizleri yaklaşık bir saatlik gecikmeyle uçaktan gelince müritler güneşin altında devamlı ilahi söyledi.


TİCANİ TARİKATI NEDİR?


Ticani Tarikatı'nın dünyanın birçok yerinde milyonlarca müridi var. Afrika'nın Kuzey Batısı'nda ortaya çıkan bir tarîkat olan Ticani'liğin kurucusu Ebu'l-Abbas Ahmed b. Muhammed el-Ticanî'dir. Tarikatın kurucusu, tarîkatının esaslarını bizzat Peygamber'den rüyada değil uyanıkken aldığını söyler. Tarîkat mensuplarına "ahbap" deniliyor ve kendi tarîkatlarından çıkıp başka bir tarîkata girmeleri kesinlikle yasak olarak kabul ediliyor. Tarîkat mensuplarının zikir dışındaki bir görevleri de hükümete itaat olduğu iddia ediliyor. Ticanî Tarîkatı'nın en yaygın olduğu yerler, Kuzey ve Batı Afrika'dır.

FK (FOTOĞRAF)