Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veli Atanur ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i makamında ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu grubun Ulus'ta biber gazlı engellenmesi nedeniyle "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veli Atanur, AK Parti'nin panik halinde olduğunu, içeride ve dışarıda itibarsızlaştığını öne sürerek, "AKP ile ileri demokrasi dediğimizde; tahammülün yerine taarruzun, ötekilerin düşman görüldüğü bir süreçten geçiyoruz. Artık AKP öyle bir noktaya gelmiştir ki kendisinden olmayan kim olursa olsun ana muhalefet partisinin lideri dahi olsa, gözünü kırpmadan silahını ona doğrultup çekebilme cüretini gösterebilmektedir. Aslında burada panik hali vardır. AKP içeride ve dışarıda daralıyor, itibarsızlaşıyor" dedi.

"HAK ARAMANIN YOLU SOKAKTAN GEÇİYOR"

TMMOB Başkanı Ferdan Çiftçi, "Bu sadece CHP'ye destek değil aynı zamanda demokrasi desteğidir. Saldırı olarak yapılan güç müdahalesi hiçbir polisin hakkı değildir. Bir polisin orada ana muhalefet partisi lideri ve milletvekillerinin olduğu bir bayram kutlamasında bu şekilde davranmasının hiçbir haklılık payı yoktur. Gördük ki artık hak aramanın yolu sokaklardan geçiyor" dedi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, "Özgürlükçü, eşit, adaletçi bir cumhuriyet istiyoruz. Burada bize düşen görev, cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve kollamak. Gerek İzmir'de gerek Ankara'da mücadele ederek o barikatları kaldıran tüm yurttaşlarımızı kutluyorum. Bu mücadelemizi de sadece yılın birkaç gününe değil yılın 365 gününe yayacağımızı buradan söylemek istiyorum" diye konuştu.

"PROVOKATÖR İDDİALARI BOŞA ÇIKTI"

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise "Bizim tek dayanağımız halktır. Onları tehdit ve provokatör olarak gören Hükümet'e karşı İzmirliler, tamamen safi duygularla bayramı kutlamak için orada olduklarını bir kere daha gösterdi. Hükümetin bu iddiası da boşa çıktı" dedi.



ED(AÖ/AAA)