Adapazarı Gar’ında saat 15.00’de bir grup, pankartlarla Adapazarı Haydarpaşa Tren seferlerinin durdurulması ve Adapazarı Gar’ın taşınmasını protesto etti. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Yavuz Demirkol burada yaptığı basın açıklamasında, Adapazarı- İstanbul tren seferlerinin YHT çalışmaları nedeni ile duracak olması ve Adapazarı Tren Garı’nın şehir merkezinden taşınacak olmasının yürütmesini  durdurma istemi ile dava açacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Ankara-İ stanbul hızlı tren çalışmaları gerekçe gösterilerek Ankara- Haydarpaşa demiryolunun 56 kilometrelik Köseköy- Gebze arasında kalan kısmı 1 Şubat tarihinden itibaren kapatılmıştır. Yolcuların mağdur edilmeden yol yapım çalışmasının yapılabilmesi için buna uygun proje hazırlanması gerekirken, bu yapılmayarak en kolayı olan yol olarak kapatılması seçilmiştir. Yolun kapatılması nedeniyle Sakarya ve Kocaeli’nden İstanbul’a ve İstanbul’dan birçok kente trenle seyahat etmekte olan binlerce yolcunun yanında Kars, Elazığ, Kurtalan, Adana, Konya yönündeki garlardan İstanbul, İzmit, Bilecik ve Eskişehir garlarına gelecek binlerce yolcunun demiryolu ile seyahat etme hakkı engellenmiştir."

GARIN TAŞINMASINA DA DAVA

Adapazarı Gar’ının Arifiye İlçesi'ne taşınmasıyla ilgili de dava açacaklarını belirten Demirkol sözlerini şöyle sürdürdü.

"Adapazarı- Haydarpaşa arasında günde 12 çift yolcu treninin çalıştırıldığı; tren yolculuğunu tercih edenlerin de büyük çoğunluğunun öğrenci, işçi ve dar gelirli vatandaşlardan oluştuğu göz önüne alındığında, şehir merkezinde garın bulunmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır. Alınan bu iki karardan dolayı mağduriyet yaşayacak olan binlerce yolcunun mağduriyet yaşamayacağı bir şekilde projenin tekrar gözden geçirilmesini, seferlerine son verilen yolcu trenlerinin ise seferlerine başlamasını istiyoruz. Sendikamız halkın demiryolu ile ulaşımdan yararlanma hakkının gaspı olan bu iki kararın iptali için dava açılması hazırlığı içindedir. Hazırlığımız bittiğinde sendikamız tarafından dava açılacaktır."

Adapazarı’nda Yüksek Hızlı Tren çalışması nedeniyle tren seferlerinin durmasıyla yaklaşık 10 bin yolcunun mağdur olduğu belirtiliyor.

ZT,AG(MB/COŞ)