Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da sanıkları arasında bulunduğu Devrimci Karargah ana davasının üçüncü duruşması başladı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 12'si tutuklu 57 sanığın yargılandığı davada Hanefi Avcı’nın eşi tutuksuz sanık Şenay Avcı savunmasını yaptı. Duruşmada ilginç bir durumda yaşandı. Hanefi Avcı ve eşi Şenay Avcı savunma yapmaları için duruşma salonuna alındı. Bu sırada davanın diğer sanıkları ve izleyiciler ise duruşma salonuna alınmadı. Diğer sanıklar, Hanefi ve Şenay Avcı savunma yaparken adliye koridorunda bekletildi.


“SİLAHLI ÖRGÜT ÜYESİ DEĞİLİM"


İddianamedeki suçlamaların hukuka aykırı olduğunu belirten Avcı, “Hiçbir silahlı terör örgütü üyesi değilim. Bu konuda hiçbir maddi kanıt ortaya konulamamıştır. Zaten de yoktur" dedi. Resmi belgede sahtecilik suçlamasını da kabul etmeyen Avcı, “Benim düzenlediğim herhangi bir resmi belge olmadığı gibi, bu tür düzenlenmiş bir belgeyi de yaşamım süresince hiç kullanmadım. Tehlikeli maddeleri bırakın izinsiz bulundurmayı izinli olanlarını bile bilmiyorum" diye konuştu. Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek gibi bir faaliyeti olmadığını ifade eden Şenay Avcı, “Bu iddia ve suçlamaların bana neden ve niçin yöneltildiğini anlamam mümkün değildir. Ben bir ev hanımıyım. Eşim Hanefi Avcı’nın görevi gereği tayinen gittiği her yerde ailesi olarak yanında bulundum. Bu da eş olarak benim asli görevimdir. Bunun da bir suç konusu oluşturmadığını biliyorum" dedi. Avcı savunmasına şöyle devam etti:


“2010 yılında mahkemenin verdiği bir arama kararına dayalı olarak Eskişehir’de oturduğumuz lojmanda yapılan aramada bir Kalaşnikov marka tüfek ile bu tüfeğe ait şarjörler ve mermiler ile bir adet küçük çaplı tabanca Diyarbakır’dan İstanbul’a tayin olduğumuz zaman konuldukları ve hiç açılmayan, daha sonrasında da tayinle gittiğimiz her yere gitmiş olan bir valiz içerisinde bulunmuştur. Bana yöneltilen suçlama konusunda, eşimin görevi gereği Diyarbakır’da bulunduğumuz süreçte özellikle yaptığı görevin gereği terör örgütleriyle ilgili çalışmalar sebebiyle sadece kendisine yönelik tehditler oluşmayıp ailesi olarak bize de yöneltilmesi her an ve her süreçte mümkün olduğundan ve o dönemde çıkarılan mevzuata ve izinlere dayalı olarak bu silahlar satın alınmıştır."


“SİLAHLAR CAN GÜVENLİĞİMİZ İÇİN SATIN ALINDI"


Bu silahların, o bölgelerde o dönemde çalışan tüm emniyet mensuplarında mevcut olduğunu ifade eden Avcı, “Bu silahların satın alınması eşim tarafından yasalara uygun olarak yapılmış ve bunların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından evde bulundurma ruhsatları eşimin gereken belgeleri tamamlayıp, benim adıma emniyet müdürlüğüne vermesini takiben bulundurma ruhsatları benim adıma düzenlenmiştir. Bunlar can güvenliğimizin sağlanması için satın alınmıştı" diye konuştu.


AVCI EŞİ İLE GÖRÜŞTÜ


Şenay Avcı’nın ardından Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da savunma yaptı. İki sanığın savunmasının ardından duruşmaya ara verildi. Verilen aranın ardından Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı cezaevine götürüldü. Avcı, cezaevine götürülmeden önce jandarma görevlilerin beklediği odada bir süre eşi Şenay Avcı ve arkadaşı eski emniyet müdürü Emin Arslan ile görüştü.

 


(BB)