İki hafta önce beyin ameliyatı olan, ameliyatın ardından istirahat ettiği evinde önceki gece kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden ünlü senarist Metin Açıkgöz, toprağa verildi. Ünlü senaristin cenazesi yakınları tarafından bu sabah saatlerinde Ataşehir Mimar Sinan Camii’ne getirilerek musalla taşına konuldu. Taziyeleri Metin Açıkgöz’ün babası Abdullah Açıkgöz ile eşi Jale Açıkgöz kabul etti.

Oğlunun ölümüyle yıkılan baba Abdullah Açıgöz’ün ayakta duramadığı, bu nedenden dolayı musalla taşının yanına konulan iskemlede oturduğu gözlendi. Cenazeye Metin Açıkgöz’ün yakınlarının yanı sıra Hamdi Alkan, Rasim Öztekin, Şoray Uzun, Mustafa Üstündağ, Birol Güven, Ufuk Özkan, Hakan Yılmaz, Canan Hoşgör ve Furkan Kızılay gibi  isimler de katıldı.

“KİMİ SEVİYORSAK SÖYLEMEK LAZIM”

Arkadaşının ölümüyle yıkılan ve gözyaşlarını tutamayan oyuncu Şoray Uzun, “19 yıllık arkadaşımızdı. İzmir’den İstanbul’a gelmesine Hamdi ile biz vesile olduk. Beşiktaş – Galatasaray maçını beraber izledik” diye konuştu. Ölümün aileyi derinden yaraladığını belirten Şoray Uzun, “Keşke herkes de hayatı Metin gibi görebilse. Ne kadar ömrümüzün kaldığı belli değil ki. Kimi seviyorsak söylemek lazım” dedi.

Ünlü sanatçı Rasim Öztekin de başarılı senaristin kısa zamanda çok önemli işler yaptığını belirterek, “Çok değerli bir arkadaşımızı yitirdik. Başımız sağolsun” diye konuştu.  Güçlükle konuşan oyuncu ve yönetmen Hamdi Alkan da, “19 yıllık arkadaşımdı. Kardeşimdi, ağabeyimdi. Onunla ayrılmak çok zor. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Metin Açıkgöz’ün cenazesi, kılınan namazın ardından Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

1963 yılında İzmir’de doğan Metin Açıkgöz, 9 Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Metin Açıkgöz, “Reyting Hamdi” , “Çocuklar Duymasın” , “En Son Babalar Duyar” , “Yalancı Romantik” ve “İnce İnce Yasemince” projelerinde çalıştı. Ünlü senaristin annesi Selvinaz Açıkgöz’ün de 14 ay önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi.


HA (MK) (FOTOĞRAF)