Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şüphelilerin 1 polis ve 1 askerin şehit olduğu 4 vatandaşın da hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen PKK'ya yataklık ve yardım yaptıkları, örgüt mensupları ile beraber hareket ettikleri, lojistik malzeme temin ettikleri ve saldırı öncesinde keşif çalışması yaptıklarının tespit edildiği bildirildi.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü, Şemdinli Emniyet Müdürlüğü, Şemdinli Jandarma Komutanlığı ve Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'nın koordinesinde 25 Nisan 2012 tarihinde Şemdinli ilçe merkezi, Mağaraönü, Kule,Husrova, Kayalar, Erikli, Tekeli, Üstünağaç, Hazne, Oğlaklı, Tanyolu köy ve mezralarında gerçekleştirilen operasyonlarda 14 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi. Operasyon anı polis kamerası tarafnıdan da saniye saniye görüntülendi.

Şüphelilerin ve ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 el telsizi, 2 tabanca, 38 av tüfeği, çeşitli çaplarda fişek, şarjör, cep telefonu, sim kart, dijital veri depolayıcı ve örgütsel belge ele geçirildi. Emniyette sorguları tamamlanan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.


HA(MK) (FOTOĞRAF)