Olay, dün akşam saatlerinde Şemdinli- Yüksekova karayolunun 12'nci kilometresinde bulunan Öveç Köyü yakınlarında meydana geldi. Kaymakam Gençtürk, makam şoförü ve korumaları daha önce düşen çığ nedeniyle bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Kaymakam Gençtürk şoförü ve korumaları ile birlikte araçtan inerek bölgede yürüdüğü sırada, üzerlerine bir anda çığ düştü. İş makineleri köylülerle birlikte kaymakamın bulunduğu bölgede hemen çalışmalara başladı. Kaymakam Gençtürk ve korumasınında yardımıyla olaydan yara almadan kurtuldu.

KAYMAKAM: DÖRDÜMÜZ DE ÇIĞ ALTINDA KALDIK

Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, köylülerin mahsur kaldığı haberini alınca bölgeye hareket ettiklerini belirterek, şunları anlattı:

"Biz de o bölgede mahsur kalan vatandaşlarımızın yanına gitmek için hareket ettik. O anda diğer yönden Yüksekova yönünden gelen ekipleri kontrol etmek için dışarı çıktık. Aniden çığ geldi. Bizim polis memurun bağırması ve bakmamla çığ altında kalmam bir oldu. Diğer polis arkadaşımız beni tuttu itti veya çekti, tam olarak hatırlayamıyorum, koluna tutunmuşum o anda yaşam ile ölüm arasında kalıyor insan. Ne olduğunu tam hatırlayamıyorum. Ama sağ elimle açmaya çalıştım. 4 kişiydik. Dördümüz çığ altıda kaldık ama 2 kişi tam kaldık vücudumuz ve kafamız kar altında kaldı. Karla mücadele ekiplerine Allah yardım etsin işleri çok zor, vatandaşlarımıza Allah kolaylık versin. Vatandaşlarımın telefon etmesi sonucu onları kurtarmak için geldik."



AD(FE/İD)