İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümkıran Köyü'nde bir ceviz ağacının altında silah bulunduğu istihbaratı alan jandarma ekipleri köye operasyon yaptı. Geçen 6 Mart'ta yapılan operasyonda ceviz ağacının altında toprağa gömülü çeşitli çap ve markalarda 3 tabanca, susturucu, bu tabancalara ait mermi ve mühimmat bulundu. Jandarma köyde ve silahlarla ilgili yaptığı incelemelerin ardından 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden biri serbest bırakılırken 25 yaşındaki E.D. ile 27 yaşındaki G.K., '6 bin 136 Sayılı Kanuna Muhalefet', 'Örgüt üyeliği', 'Cinayete azmettirme' ve 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklandı. 

Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ederken, tutuklanan 2 şüphelinin bulunan silahlarla ilgili itiraflarda bulundukları belirtildi. Şüphelilerin AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül ile 3 parti yöneticisini öldürmek için bir suikast hazırlığında olduklarını itiraf ettikleri öne sürüldü. Şüphelilerin Avukatı Vatan Erler, dosya ile ilgili gizlilik ararı bulunduğunu ve konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayacağını söyledi.

Bu arada, AK Parti Şemdinli İlçe Başkalığı görevini 4 yıldır yürüten Algül'ün 2009 yılında evinin önünde bulunan boş aracına saat 05.00 sıralarında bombalı saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda araçta büyük hasar meydana gelmişti.



AD(FE/İD)