Şemdinli ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta, Irak sınırındaki Gelişen Köyü’nde yaşayan geçici köy korucusu Şiment Zerender’e, oğlu İlhan'ın Tunceli'deki çatışmada şehit olduğu haberini Ortaklar Jandarma Tabur Komutanı Yarbay Rıfkı Kevser verdi. 6 çocuk babası olan 3 oğlundan en büyüğü İlhan'ın şehit olduğunu öğrenince yıkılan Şiment Zerender'i olayı öğrendik eve koşup gelen yakınları teselli etmeye çalıştı. Eşini de 6 yıl önce kaybeden Şiment Zerender, "İlhan benim en büyük çocuğumdu" dedi.

Aile fertleri ve yakınları Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı dökerken, şehit İlhan Zerender'in amcası Ali Zerender, dün ve önceki gün defalarca telefon açmalarına rağmen yeğeniyle görüşemediklerini anlattı. Şehidin fotoğrafını öpen Ali Zerender, bu olayların artık bitmesini istedi.

Şehit İlhan Zerender'in çocukluk arkadaşı olan ve üniversiteye hazırlanan 20 yaşındaki Zahit Erçelik ise “8 yıl birlikte okuduk. Ben liseye devam ettim, o imkansızlıklar yüzünden okuyamadı. Bu kan artık bitsin. Halimiz belli, büyükler de görüyor. Ama büyükler de istiyor ki bunu, bu kan devam ediyor. Yazıklar olsun diyorum, başka bir şey diyemiyorum" dedi.

Şehit er İlhan Zerender'in cenazesinin yarın köye getirilip toprağa verilmesi bekleniyor.