Serik İlçesi Gebiz Beldesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'nde 4 kişinin ölümü ve 2 kişinin kaybolmasıyla sonuçlanan sel felaketinde, 46 ev tamamen hasar gördü. Sel nedeniyle Akçapınar, Hacıosmanlar, Haspınar, Haskızılören, Hasdümen, Kozan, Dorumlar, Çatallar, Kırbaş, Kayadibi ve Bozdoğan köyleriyle ulaşımı sağlayan Gebiz Beldesi sınırlarındaki Çığırgan Çayı üzerindeki Değirmenburnu Köprüsü de yıkıldı. Bölgede yaraları sarmaya çalışan Antalya Valiliği ve İl Özel İdaresi, kalıcı konutlar yapılıcaya kadar vatandaşlara barınmaları için konteynerler verdi. Yıkılan köprünün yerine ise Çığırgan Deresi üzerine büzler döşenerek geçici bir köprü yapıldı. Bir aydır aralıklarla devam eden kuvvetli yağış nedeniyle bu köprünün de zarar görmesi üzerine köylerle ulaşım kesildi. Serik merkezle tek bağlantıları kesilen vatandaşlar, yıkılan köprünün bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

'NE ARAYAN VAR NE SORAN'

Gebiz Beldesi Yunuslar Mahalle Muhtarı Fikri Şimşek, sel felaketinin üzerinden geçen süreye rağmen halen köprünün yapılmadığını söyledi. Köprü olmadığı için köylere araç ulaşımının sağlanamadığını anlatan Şimşek, "Çığırgan Çayı üzerine büzler döşenerek ulaşım için yol açıldı. Fakat aşırı yağmurlardan dolayı döşenen büzler dört defa çöktü ve bozuldu. Burada kalıcı çözüm istiyoruz. Büyük sıkıntı yaşıyoruz. Ne arayan var, ne soran. Kimse ilgilenmiyor" dedi.

Büzlerin üzerinin toprakla kapatıldığını ileri süren Şimşek, şunları söyledi:

"Buraya beton dökülerek bir yol yapılabilir. Toprak yağmurla aşınıyor ve köprü çöküyor. Geçen pazartesi bir hasta vatandaşımızı ambulans almaya geldi. Köprüden geçemediği için 5 kilometrelik mesafe için tam 35 kilometre eski yoldan dolaşmak zorunda kaldı. Gebiz Beldesi'nde aile hekimi doktor, Akçapınar Köyü'ndeki bir hastaya bu nedenle müdahale edemedi. Yol bozuk olduğu için saatlerce mahsur kalan vatandaşlarımız var."

PARA VAR YATIRIM YAPAN YOK

Gebiz Belde Belediye Başkanı CHP'li Cengiz Büyükgebiz ise sel felaketinde Değirmenburnu Köprüsü ile birlikte 3 köprünün daha yıkıldığını hatırlattı. Beldede 200'ün üzerinde öğrencinin taşımalı eğitimden yararlandığını kaydeden Büyükgebiz, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Karaçay, Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, yıkılan köprüleri bizzat yerinde gördü. Köprüleri İl Özel İdaresi'nin yapması gerekiyor. İl Afet Müdürlüğü bölgede kullanılmak üzere 20 milyon lira ödenek ayırdı. Bu paranın 1 milyon lirası Manavgat Beşkonak Köyü'nün alt yapısı için kullanılacak. Geriye kalan 19 milyon liranın ise köprü, içme suyu ve kalıcı konutların yapımı için kullanılacağı söylendi. Ancak aradan geçen zamanda halen bir gelişme yok" diye konuştu.