Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kazım Karabekir Mahallesi’'deki TOKİ konutlarındaki daireler 1 yıl süreyle Canik İlçesi'nde selde evleri hasar gören ailelere tahsis edildi. 58 aile dün konutlara yerleştirildi. Canik Kaymakamlığı tarafından yapılan tespit çalışmaları sonucunda belirlenen aileler konutlara yerleşirken, bütün ev eşyaları Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle karşılandı. Selzede ailelere beyaz eşya, mobilya, halı, perde, şofben, mutfak gereçleri ve çeşitli ev eşyaları verildi.

1 YIL KİRA ALINMAYACAK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yeni evlerine yerleşen selzede aileleri ziyaret ederek durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Selzedelerle sohbet eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle dedi:

"Selzede vatandaşlarımızdan 1 yıl süreyle kira bedeli alınmayacak. Sonrasında insanca yaşayabilecekleri ve bir daha böyle bir felaketle yüzleşmeyecekleri kalıcı konutlarına geçecekler. İnşallah bir daha böyle bir acıyı hiçbir zaman yaşamazlar. Sel bölgesinde felaketten sonra yaraları sarmak ve hayatı normale döndürmek için gece- gündüz gayret gösteriyoruz. Selin sonrasında ortaya çıkan o afet görüntülerini ortadan kaldırmak için tüm belediye ekipleri büyük bir mücadele veriyor ve artık şunu söyleyebilirim ki büyük oranda bunu gerçekleştirdik. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Yaraları elbette sarar kimseyi mağdur ettirmeyiz. Ama keşke bizi üzen ve hep içimizi acıtacak olan ölümler olmasaydı." 



YK(İS/İD)