Bayramiç İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Aşağı Şapçı Köyü’nü ikiye bölen Ayıtlı Deresi üzerinde bulunan 4 metre uzunluğundaki köprü, geçen cumartesi günkü aşırı yağmurun neden olduğu sel sularından zarar gördü. Köprünün her iki ucundaki dolguyu sel suları götürdü. Köprünün iki ucundaki giriş yolları akıp gidince hem yaya hem de araç trafiği için kullanılan köprüye giriş çıkış imkansız hale geldi. Aşağı Şapçı Köyü'nün yukarı mahallesinde oturan köylüler, Bayramiç'e ulaşabilmek için söz konusu köprüyü geçmek zorundayken, aşağı mahallede oturan köylüler ise Bayramiç'e ulaşım noktasında bir sıkıntı yaşamadı. Ancak aşağı mahallede oturan bazı köylüler de yukarı mahalledeki tarlalarına ulaşmak için köprüyü zor da olsa bu şekilde geçmek zorunda kaldı.

SESLERİNİ DUYURAMADILAR

Yetkililerin haykırışlarını duymaması üzerine köylüler, çözümü kendileri üretmek zorunda kaldı. Köylüler, Bayramiç'e gidebilmek için geçmek zorunda oldukları köprüye ilk günlerde tırmanarak çıkmaya ve inmeye başladı. Ancak bu zor uygulamadan bıkan ve başka çözüm arayan köylüler, köprünün bir tarafına ahşap merdiven dayayıp köprüye ulaşmaya başladı.

SEL BÜYÜK ZARARA YOL AÇTI

Aşağı Şapçı Köyü Muhtarı Cemil Koçer, sel felaketiyle köydeki hayvan barınaklarının yıkıldığını, dere yatağındaki birkaç evi su bastığını ve köyü ikiye bölen köprünün de kullanılamaz hale geldiğini belirtti. İçme suyu boruları tahrip olduğu için de su ihtiyaçlarını 4 günden buyana Ayıtlı Deresi’nden karşıladıklarını kaydetti. Köylü Ayşe Aslan, "Köprümüzün yolunun biran önce yapılmasını istiyoruz. Okula giden çocuklarımız köprüden geçmek zorunda. Çocuklar için bu durum tehlikeli yolculuğa dönüştü. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.