Oğlunun doktorlar tarafından yoğun bakımda uyutulduğunu söyleyen Sezer Vardar, belediyeyi suçlayarak "Hepsi kısa bir süre önce yenilenen birçok eğimli sokağın açıldığı Selanikler Sokak'ta suyun tahliyesi için gerekli tek bir mazgal yok. Sokağın yenilenmesinden önce var olan mazgallar da belediye tarafından kaldırılmış. Bu yüzden çocuğum hastanede yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

18 Mayıs Cuma günü İstanbul'un birçok bölgesinde etkili olan sağanak yağış, Üsküdar'da yaşayan Vardar ailesi için tam anlamıyla felaket oldu. Selamiali İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Sinan Vardar, okuldan eve geldikten sonra ekmek almak için Selanikler Sokak'ta bulunan bir bakkala gitti. Sağanak yağışa rağmen elinde ekmek poşetiyle bakkaldan çıkan küçük Sinan, yolun karşısına geçmek istedi. Yola adımını atan Sinan Vardar, aniden  hızla akan sel suyuna kapıldı. Yere sırt üstü düşen Sinan Vardar, suyun içinde yokuş aşağı sürüklenmeye başladı. Yaklaşık 20 metre sürüklenen küçük Sinan, park halindeki bir otobüsün arka lastiklerinin arasına sıkıştı.

Aks ve dingil arasına yüz üstü şekilde sıkışan Sinan Vardar'ı gören çevre sakinleri çığlık çığlığa yardım istedi. Olayı gören kızının araması üzerine otobüsün yanına koşan bir polis memuru, küçük Sinan'ı otobüsün altından çıkarmaya çalıştı. Polis memuru, büyük bir hızla akan su nedeniyle zorlanırken, bazı vatandaşlar da bir

otomobili, hurda el arabasını ve tadilat atığı torbalarını kullanarak suyun yönünü değiştirmeye çalıştı.


KALP MASAJIYLA HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ


Suyun akış yönünü değiştirmeyi başaran vatandaşlar, krikolarla otobüsü birkaç santimetre yükseltmeyi başardılar. Sinan Vardar, 10 dakikalık çabaların ardından sıkıştığı yerden zorlukla çıkarıldı. Sudan çıkarıldığında nefes alamayan ilköğretim okulu 2'nci sınıf öğrencisi Sinan Vardar, polis memurunun kendisini başağı tutarak ciğerine dolan suyun bir kısmını boşaltmasının ardından tekrar nefes alıp vermeye başladı, hayata tutundu. Ambulans gelmemesi üzerine bir otomobille yakınlardaki özel bir hastaneye götürülen Sinan Vardar'ın kalbi hastaneye varmadan durdu. Hastanede ciğerlerine dolan tüm su boşaltılan ve 15 dakika boyunca elle yapılan kalp masajı ile yeniden hayata döndürülen Sinan Vardar, Kadıköy Şifa Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan incelemenin ardından, Sinan Vardar'ın suyun altında kaldığı sırada beynine oksijen gitmediği tespit edildi.


BİR HAFTADIR ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR


Doktorlar tarafından uyutularak yoğun bakım servisine alınan 8 yaşındaki Sinan Vardar'ın sağlık durumu, iki kez uyandırılmasına rağmen ciddiyetini koruyor.

Oğlunun 3'üncü kez uyutulduğunu söyleyen Sezer Vardar "Biricik evladım bir haftadır ölümle pençeleşiyor. Doktorlar cumartesi günü yine uyandıracaklar. Gerekirse 4'üncüye de uyutulacak" dedi.

Yaşadıkları felakette Üsküdar Belediyesi'nin büyük ihmali olduğunu öne süren Sezer Vardar, Selanikler Sokak ve çevresindeki sokakların mazgallarının kaldırıldığını iddia etti. Acılı baba sokakların kısa bir süre önce yenilendiğini ifade ederek  şunları söyledi:


"Selanik Sokak üzerinde, oğlumun sel suyuna kapıldığı yere kadar eğimli 9 yan sokak var. Hepsi kısa bir önce yenilenen bir çok eğimli sokağın açıldığı Selanikler Sokak'ta suyun tahliyesi için gerekli tek bir mazgal yok. Sokağın yenilenmesinden önce var olan mazgallar da belediye tarafından kaldırılmış. Bu yüzden çocuğum hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Yenileme yapılırken tüm uyarılara rağmen belediye mazgalları kaldırdı. O sağanakta 9 sokaktan akan su, eğimle daha da hızlandı ve 30 kiloluk çocuğu sürükledi. Bu kaldırımları yaparken yağmuru düşünmediler mi? Bu sokakları yürümek için değil de yüzmek için mi yaptılar."


BELEDİYEYİ DAVA EDECEĞİM


Oğlunun başına gelen felaketin başkalarının da başına gelebileceğini bu nedenle belediyeyi dava edeceğini belirten Sezer Vardar, şöyle konuştu:


"Bu ihmalin faturasını benim evladım mı ödeyecek? Buradaki otobüs parkları için defalarca müracaat ettik ama hiç ilgilenmediler. Buradan bu hızla akan su eğimden dolayı gittikçe hızlandı ve Üsküdar'daki o şelale görüntüsüne neden oldu. Üsküdar Belediye Başkanı'nı yaptığı eseri görmeye davet ediyorum. Oğlum ilk uyandığında bizi tanımadı. 'Ne zaman uyanacak, beyninde hasar kalacak mı?' bilmiyoruz. Bu ihmalin

hesabını mahkeme arayacağım. O gün tek sürüklenen benim oğlum değildi.

Aynı caddede daha yukarda bir kız çocuğu daha sürüklenirken kurtarıldı. Hangi mantıkla altyapısız kaldırım inşa ettiler. Her sağanakta dere kenarında mı yaşıyor olacağız."