Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, 2008 yılında Şırnak'ın İdil İlçesi'nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı Fatma Saka'nın taziyesine katılarak konuşma yaptı. Konuşması nedeniyle hakkında dava açılan Sadak'a 10 ay hapis cezası verildi. Hakkındaki hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sadak'ın görevden uzaklaştırılması için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Başkan Sadak, hakkında görevden uzaklaştırma talebini öğrendikten sonra basın toplantısı düzenleyip, alınan kararı Siirtli hemşehrilerinin bilmesini istediğini söyledi. Sadak, taziyede yaptığı konuşmada, PKK'ya katılmaların işsizlikten, fakirlikten olduğunun söylendiğini ancak Fatma Saka'nın Almanya'da yaşadığını ve babasının 3 lokantası, atölyeleleri bulunduğunu ve kendisinin de yöneticilik yaparken katıldığını söylediğini belirtti.

"FATMA'NIN PKK'YA KATILIŞ NEDENİNİ ARAŞTIRMAK GEREKİR"

Konuşmasında Kürt sorununu gündeme getirdiğini söyleyen Sadak, "Herkes diyor ki Kürt sorunu yoktur. Bölgenin açlık sorunu var, yoksulluk sorunu var, işsizlik sorunu var diyor. Fakat Fatma çok zengin bir ailenin kızıydı. Almanya'da yaşıyordu, geçimi de iyiydi, babasının durumu da iyiydi, kazancıda iyiydi. Onun PKK'ya katılış nedenini araştırmak gerekir. Bunun üzerinde dururlarsa bu sorunu çözmeye yönelik bir düşünce üretilebilir şeklinde bir açıklama yapmıştım. Bana göre bu açlık sorunu değil, bu gençlerin dağlara çıkması, başka tarafları var başka sevdası var. Ben böyle düşünüyorum. Belki sorunun çözümü için uğraşanlara da bunun üzerine yoğunlaşmasını talep ediyorum. Ben burada yerelden 10 ay ceza almıştım. Bu cezam bugün itibariyle Yargıtay'da onaylanmıştır. Yargıtayda onaylanan cezam Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'na gönderildi. Başsavcılıkta hemen görevden alınmam için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazmış. Şimdilik durum budur" dedi.