Gümbet plajında, dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, Bodrum İlçesi'nde, üç gün önce sözlüsü 28 yaşındaki Mustafa Kulaç'la tatil için İstanbul'dan gelen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü son sınıf öğrencisi Selen Kahyaoğlu'na, iddiaya göre, yüzme parkurunun dışına çıktığı sırada, banana adı verilen şişme botla turistleri gezdiren ve denize açılan Recai Dayan'ın kullandığı sürat teknesi hızla çarptı. Teknenin altından gelen sesi duyan Dayan, motoru durdurup, göğüs ve karnından yaralanan genç kızı görünce yardım istedi. Su sporlarına ait bir başka bota alınıp hastaneye kaldırılan Selen Kahyaoğlu hayatını kaybettiği anlaşıldı. Tekne kaptanı Dayan, polisler tarafından gözaltına alındı.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Bugün erken saatlerde, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen kaptan Recai Dayan, çıkarıldığı mahkemece, adli kontrolle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dayan'ın, mahkemede, su sporları için ayrılan alanda sürat teknesini kullandığını, olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söylediği belirtildi.

CENAZE İSTANBUL'A GÖNDERİLECEK

Kazanın ardından Selen Kahyaoğlu'nun cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurdumu Morgu'na getirildi. Selen Kahyaoğlu'nun büyük acı yaşayan kardeşi Ecem Kahyaoğlu ve babası Engin Kahyaoğlu ile sözlüsü Mustafa Kulaç da otopsinin yapılacağı İzmir Adli Tıp Kurumu'na geldi. Genç kızın İstanbul'un Bahçelievler İlçesi'nde yarın toprağa verileceği belirtildi.



YA, BK (AÖ/AK)