Samsun'da geçen Salı gecesi sel suları, 19 Haziran'da Hakkari Dağlıca'da şehit düşen Piyade Er Umut Bulut'un Canik İlçesi Gaziosman Paşa Mahallesi'ndeki evine de ulaştı. Sel suları bir anda şehit Bulut'un zemin kattaki baba evinden içeri girdi. Şehidin eşi Özlem Bulut, 9.5 aylık oğlu Selçuk Bulut son anda sel sularına kapılmaktan kurtuldu. Sel sularından oğluyla birlikte nasıl kurtulduğunu anlatan Özlem Bulut, "Ben oğlum ve kayınvalidem yer yatağında yatıyorduk. Eşimin ablası suların içeri giridğini görüp bize haber verdi. Suların gelmesiyle beraber hemen dışarı çıkmaya çalıştım. Oğlumla birlikte son anda dışarı çıktık. Hemen binanın üst katlarına kaçtık. Eşimi kaybettiğimde ayakta duramıyordum. Sadece çocuğum için ayakta duruyordum. Eğer onu da kaybetseydim yaşama sebebim kalmazdı" dedi.

"EŞİMİN KIYAFETLERİ SELLE BİRLİKTE GİTTİ"

Eşinin Hakkari'deki kıyafetlerinin ve eşyalarının selin olduğu gün sabah geldiğini söyleyen Özlem Bulut, "Hakkari'den gelen kıyafetleri de selle birlikte gitti. Evdeki bütün eşyalar zarar gördü. Ancak eşimin tabutunun üzerindeki Türk bayrağı ve cenazesiyle birlikte gelen fotoğrafına hiç bir şey olmadı" diye konuştu.

"OĞLUM DOĞDUĞUNDA 400 GRAM AĞIRLIĞINDAYDI DOKTORLAR YAŞAMAZ DEDİ"

Eşi askere gittikten 22 gün sonra oğlunun 8 aylıkken erken doğumla dünyaya geldiğini belirten Özlem Bulut, "Oğlum 1 ay yoğun bakımda kaldı. Doktorlar yaşamaz dediler ancak oğlum hayata tutundu. Eşim, oğlunu 3 defa gördü" dedi.

"OĞLUM BABASIZ BÜYÜMEYECEK DEDİ"

Şehit Piyade Er Umut Bulut'un babası Mustafa Bulut ve annesi Gülbahar Çayıroğlu'nun 15 yıl önce boşandıklarını söyleyen Özlem Bulut, "Eşimin bir hayali vardı. Oğlumuzu çok iyi bir şekilde yetiştirmek istiyordu. Ben onun hayalini yerine getireceğim. Oğlumu bu şekilde yetiştireceğim. Eşim oğlunun hiç sıkıntı yaşamamasını istiyordu. Babası ve annesi ayrı olduğu için çok sıkıntı çekmiş. 'Ben ona sevgimi göstereceğim babasız büyümeyecek' diyordu. 'Hiç sıkıntı yaşatmayacağım' diyordu. O bizim yanımızda hissediyoruz. Onun istediği gibi yetiştireceğime söz verdim tabutunun başında. 'Benim çocuğum babasız büyümeyecek ben her zaman onun yanında olacağım' derdi. Ama izin vermediler, olamadı" diye konuştu.