Samsun'da 2 gün önce başlayan sağanak yağmur sonrasında meydana gelen sele ailesiyle birlikte otomobiliyle Çarşamba İlçesi'nden akraba ziyaretinden dönerken yakalanan Murat Bütüner, eşini ve 2 çocuğunu kaybetti. Güçlükle otomobilin içinden çıkan Murat Bütüner, 35 yaşındaki eşi Emine Bütüner, 5 yaşındaki kızı Niranur ile Berkay Bütüner'i kurtarmak için mücadele etti ancak başarılı olamadı. Emine Bütüner ve kızı Niranur'un cenazeleri dün Çarşamba'nın Soğucak Köyü'nde toprağa verilirken, aynı saatlerde Berkay Bütüner'in cansız bedeni de Samsun-Ordu karayolunun Derbent mevkiinde dere yatağında bulundu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde otopsi yapıldıktan sonra önce İlyasköy Mahallesi'nde evine götürülen Beray'ın cenazesi gözyaşları arasında karşılandı. Tabutuna en çok sevdiği gömleği sarıldı. Ailesiyle birlikte akrabalarına gitmediği için ölümden kurtulan 14 yaşındaki Kerem Bütüner ile baba Murat Bütüner, tabutun kapağını açtırarak son kez Berkay'a baktı. Ardından gözyaşlarını tutamayan acılı baba, oğlunun cansız bedeninin bulunmasına bile sevindiğini belirterek, "Yetkililerden oğlumun cesedinin bulunmasını istedim. Onlarda sağ olsunlar, buldular. Çocuğum bulunamasaydı, yaşamazdım. Kelime bulamıyorum. Yeniden doğmuş gibiyim. Annesi ve kız kardeşinin yanına defnedeceğiz" dedi.

Çarşamba İlçesi'nin Soğucak Köyü’ camisinde cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Berkay Bütüner, annesi ve kız kardeşinin yanında toprağa verildi. Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Berkay ailesinin yakınları katıldı. Dün eşini ve kızını toprağa veren Murat Bütüner, "Seni kurtaramadım oğlum. Gitti çocuğum. Allah’ım kuvvet ver" diye ağladı. Acılı babayı yakınları teselli etti.