Canik İlçesi'nde geçen Çarşamba günü meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden Kadriye Aktaş'ın cenazesi, geçen Cumartesi günü Yılanlı Dere mevkii Sarıbıyık Köyünde vatandaşlar tarafından bulundu. Suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan Aktaş'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan otopside Aktaş'ın sele kapılarak boğulduğu belirlendi. Olayı soruşturan Canik İlçe Jandarma Komutanlığı ekibi, bugün 2 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan soruşturmada hayatını kaybeden Kadriye Aktaş ile 14 yaşındaki yeğeni C.K.'nın olay günü 18 yaşındaki K.Ş. ve 28 yaşındaki Ü.Ş.'yle birlikte bir otomobilde oldukları tespit edildi. K.Ş. ve Ü.Ş. jandarma tarafından bugün yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmaya verdikleri ifadede K.Ş., "Olay gecesi birlikte buluşup Yılanlı Dere mevkiinde bulunan bir taş ocağına giderek otomobil içinde alkol almaya başladık. Bir anda yağmur yağmaya başladı. Sular arabanın içine dolmaya başlayınca kapıyı açan Kadriye Aktaş ve yeğeni C.K. dışarıya çıktılar. Ve bu sırada sel sularına kapılarak sürüklenip kayboldular. Onları kurtarma şansımız yoktu. Su çok şiddetli akıyordu. Biz de otomobilden çıkıp yüksek kesimlere doğru kaçtık. Kendimizi selden zor kurtardık" dedi.

Verilen ifadeler doğrultusunda otomobilde olduğu belirlenen ve kayıp olan C.K.'nın da bulunması için hem jandarmanın, hem de sivil savunma ekiplerinin bölgede çalışmalarının sürdüğü belirtildi. C.K.'nın da sel sularına kapılarak boğulduğu tahmin ediliyor. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.



HÇ(İS/AAA)