Samsun'da çarşamba günü meydana gelen selin faciaya dönüştüğü felaket bölgesinde inceleme yapmak için dün kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karayoluyla Ankara'ya dönerken afette 2 çocuğunu kaybeden TOKİ konutlarında kapıcılık yapan Recep Yılmaz'ın Havza'ya 35 kilometre uzaklıktaki dağlık Çiftlik Köyü'ndeki babasının evine gitti. Aileye taziyelerde bulunan Kılıçdaroğlu'na baba Recep Yılmaz sel olayını anlattı.

Recep Yılmaz, evlerine su girmeye başladığında kızı Azime Zeynep'i dışarıya çıkarıp güvenli bir yere bıraktığını söyleyerek, "Tekrar içeriye girmek istedim. Ancak kapıyı açamadım. Camlar kırılmış ve içerisi su dolmuştu. Eşim ile 2 çocuğum içeride kaldı. Eşim Hüsniye'yi kurtarma ekipleri çıkardı. Ancak, 5 yaşındaki oğlum Abdullah ile 1.5 yaşındaki Hüseyin hayatını kaybetti" diye konuştu.

BABAM BENİ KURTARDI AMA KARDEŞLERİM ÖLDÜ

Kılıçdaroğlu selden kurtulan Azime Zeynep Yılmaz ile sohbet ederek elini öptü. "Babam beni kurtardı, kardeşlerimi kurtaramadı" diyen küçük kız, yaşadığı korku dolu geceyi Kılıçdaroğlu'na anlattı:

"Ben uyuyordum. Babam beni uyandırıp dışarıya çıkardı. Ne olduğunu anlamadım. Her yer su doluydu. Sonra tekrar eve girmek istedi. Giremedi. Sonra birlikte gidip polislere haber verdik. Onlar annemi kurtardılar ama kardeşlerim içeride kaldı" dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra köylüler bir süre daha sohbet edip çay içtikten sonra Ankara'ya gitti.



İA(İS/AAA)(FOTOĞRAF)