Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2 yıl önce kurdukları Evde Yaşlı Bakım Merkezi'nin uygulamaları ile yalnız yaşayan yaşlılara hizmet verildiğini söyleyerek, uygulama kapsamında yaşlıların günlük ihtiyaçlarının karşılanıp, sağlık taramasının yapıldığını belirtti.

ÜYELİK SİSTEMİ

Başkan Altay, "Yaşlıların banyo, tıraş, yara bakımı, ev temizliği, teknik arızlarının onarımı ve gıda olmak üzere her türlü ihtiyaçları ekiplerimiz tarafından karşılanıyor. Ayrıca görevli hemşireler tarafından yaşlıların şeker, tansiyon, kolesterol ve genel sağlık taramaları düzenli olarak yapılıyor. Üyelik sistemiyle çalışan Yaşlı Bakım Merkezine kayıt edilen yaşlıların her birinin kendi dosyası bulunuyor ve evlerine randevu ile gidiliyor" dedi.

SOSYAL AKTİVİTELER

Evde bakım hizmeti verilen yaşlıların sosyal hayatını canlandırmak için de farklı etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Uğur İbrahim Altay, "Düzenlediğimiz yemek, çay partisi, piknik gibi organizasyonlar yaşlıların bir arada hoş vakit geçirmelerine imkan sağlıyor. Bayramlar, özel gün ve geceler de yaşlılara özel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Yaşlıların ihtiyaçlarını karşılaması için alışveriş ve ulaşım konularında da destek veriliyor." diye konuştu.



MKY(İA/AK)