6 çocuk, 9 torun sahibi çiftçi Ramazan Çayabak, geçen 1 Ocak’ta, yakınlarını ziyarete gideceğini söyleyip, Muğla merkeze bağlı Karacaören Köyü’ndeki evinden ayrıldı. Turgut Köyü’ndeki yakınlarının yanına gitmediği ortaya çıkan Çayabak’tan bir daha haber alamayan yakınları, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine bölgede arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak bir haftalık aramanın ardından sonuç alınamayınca çalışmalar sonlandırıldı.

Bir ay sonra sonra kayıp çiftçinin şapka, gömlek, ceket ve pantolonu Turgut Köyü’ne 7 kilometre mesafedeki ormanlık alanın yakınındaki bir dere yatağında bulundu. Bunun üzerine bölgede tekrar çalışma başlatıldı. Ancak, uzun aramalara rağmen Çayabak’a ulaşılamayınca aramalar tekrar sonlandırıldı.

Acı haber bugün sabah saatlerinde Karacaören Köyü’nden geldi. 156 Jandarma ihbar hattını arayan köylüler dere yatağında bir erkek cesedi olduğunu bildirdi. Olay yerine giden jandarma ekipleri cesedin 157 gündür kayıp olan Çayabak’a ait olduğunu belirledi. Jandarma ve savcının yaptığı incelemede Çayabak’ın sağanak yağmurun neden olduğu sel sularına kapılarak, yaşamını yitirdiği tespit edildi. Çayabak’ın cesedi, olay yerindeki gerekli incelemenin ardınan otopsi için Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.