Bakan Sadullah Ergin beraberinde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler ve DSİ, İl Özel İdaresi yetkilileri ile birlikte Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kurtuluş, Karacanlık, Kumtepe, Suluköy ve Varışlı Köyü'nü ziyaret etti. Köy muhtarları ve köylülerin sorunlarını dinleyen Ergin, son 60 yıldır ilk defa böyle bir kar yağışının görüldüğünü, yağmurun yoğun olduğunu söyledi.

Ergin, "Karlarında erimesi ile beraber Suriye'den gelen sularla birlikte hiç ön görülmeyen şekilde tarlalar ve köyleri su bastı. Çalışmaları yerinde izledik. Su oranı düşmeye devam ediyor 2-3 gün içinde tamamen düşer" dedi.

3 YIL SONRA REYHANLI BARAJI HİZMETE GİRECEK

Amik Ovası'nın geçmişten bu yana taşkın sıkıntısı yaşadığını ifade eden Ergin, ortalama 70-80 bin dekar arazinin her yıl sel altında kaldığını vurgulayarak, "Bu belirli bölgelerde daha fazla oluyordu. Bu problemi temelli çözmek için de Reyhanlı Barajı inşaatı önemliydi. 3 yıl sonra Reyhanlı Barajı sulama kanalları ile birlikte hizmete girecek. Hem sel baskını hem de yazın susuzluk problemini çömüş olacağız" diye konuştu.

HASAR TESPİTİ İLE SIKINTILARINIZI AZALTACAK ADIMLAR ATILACAK

Tüm yaşanan sıkıntı ve eziyeti bir daha yaşamamak için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Ergin, şöyle konuştu:

"Hasar tespitinin tamamlanmasından sonra inşallah, gerek tohumluk ihtiyacı, gerek hayvan yemleri noktasında ve gerekse tarımsal kredilerin ertelenmesi noktasında çalışmalar yapılıyor. Hasar tespitine göre sizlerin yükünü, sıkıntısını azaltacak adımlar atılacaktır, tereddütünüz olmasın."