Olay, Karamürsel İlçesi'nin Ereğli semtinde Hüseyin Hoca Mahallesi Yasef Bora Caddesi Aka Apartmanı'nda dün akşam saatlerinde meydana geldi. Zerrin Bor, eşi 50 yaşındaki Muhsin Bor'a ait Cancan İnşaat Müteahhitlik'in bürosuna gitti. Zerrin Bor, kooperatif inşaatı yaptığı belirlenen firmanın bürosunda sekreter olarak çalışan Esme Macit'le bir süre tartıştıktan sonra kadını defalarca bıçaklayıp işyerinden ayrıldı.

Zerrin Bor cinayetin ardından Gölcük'ün Değirmendere semtindeki evine gelerek, iddiaya göre, eşi Muhsin Bor'u aradı ve "Esme'yi öldürdüm. Şimdi de evi yakacağım" deyip telefonu kapattı. Muhsin Bor'un ihbarıyla polis harekete geçti.

Bu arada, müteahhitlik bürosuna gelen ve kapının aralık olduğunu görünce içeriye giren bir kooperatif üyesi de Esme Macit'in kanlar içindeki cesediyle karşılaşınca durumu polise bildirdi. Macit'in cesedi, polisin yaptığı incelemenin ardından Karamürsel Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

PENCEREDEN KAÇMAK İSTEMİŞ

Polisin işyerinde yaptığı incelemede, içerde bir süre arbede yaşandığını, büronun koltuklarının devrilmiş, perdelerinin de yırtılmış olduğunu, bıçaklanmadan önce Esme Macit'in pencereden atlayarak kaçmak istediğini belirlendi.

'İLİŞKİDEN ŞÜPHELENDİM'

Polis, dün gece Zerrin Bor'u Değirmendere'de yakalayıp gözaltına aldı. Şüpheli ifadesinde, Esme Macit'in eşiyle ilişkisi olmasından şüphelendiğini, bu yüzden konuşmaya gittiğinde aralarında sert tartışma çıktığını ve sinirlerine hakim olamayarak kadını öldürdüğünü söyledi. Cinayet şüphelisi Zerrin Bor, Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Zerrin Bor'un ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan eşi Muhsin Bor ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.



MB(MB/CK)