Karayaka, Türkiye'de nüfusun yüzde 76.8'inin kentlerde yaşadığını belirterek, "Ülkeler artık tek bir merkezden değil, kentlerden kalkınacak. Her kent, önce kendini sonra ülkemizi kalkındıracak. Bu nedenle aklı kullanmalı ve bilginin gelişimi sağlanmalı" dedi.

Şekip Karakaya, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu yerel yönetimcilere 'Akıllı Kutu-Akıllı Belediyecilik Projesi'ni anlattı. Seyhan Oteli'nde yapılan toplantıya Vali Coş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz'ın yanı sıra Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Ersoy, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile merkez ilçe belediyelerinin temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.

BELEDİYELERE YAZILIM DESTEĞİ

Katılımcılara geliştirdikleri 'Akıllı Kutu-Akıllı Belediyecilik Projesi' hakkında bilgi veren Karakaya, "Bizim işimiz ticari kaygı gütmeden bilgiyi geliştirmektir. Gelişen teknolojinin altında kalmamak için, ülkemizin kalkınması için bilgiyi geliştirmenin yollarını arıyoruz" diye konuştu.

Belediyelere bilgisayar yazılım programları desteği sağlayan 'Akıllı Kutu-Akıllı Belediyecilik Projesi' içinde, 'Personel Takip Sistemi', 'Veri Merkezi Donanım Alt Yapısı', 'Veritabanı Yönetim Sistemi', 'Yönetim Bilgi Sistemi', Mevzuat Bilgi Bankası', 'Coğrafi Bilgi Sistemi', 'E-Belediye', 'E-İmar', 'E-Mezarlık' gibi yazılım programları sunduklarını anlatan Karakaya, gelişen teknolojinin etkin kullanımının önemini aktardı.

'KENT SAYISI KÖY SAYISINI GEÇTİ'

Türkiye'de nüfusun yüzde 76.8'inin kentlerde yaşadığını bildiren Karakaya, şöyle konuştu:

"Artık dünyada kent sayısı, köy sayısını geçiyor. Nüfus kentlere geliyor. Artık ülkeler de tek bir merkezden değil, kentlerden kalkınacak. Sorunlarını bilen, bunları kalıcı biçimde çözen kentler ilerleyecek. Her kent önce kendini, sonra ülkemizi kalkındıracak. Bu nedenle aklı kullanmalı ve bilginin gelişimi sağlanmalıdır. Buna uygun projeler geliştirilmelidir. Bunu yapmak için uzun yıllardır gayret ediyoruz. 200 yıldır dünyayı yöneten ülkeler gibi olmak için gelişen teklonojinin gerisinde kalmamaya, ülkemizin daha da ilerlemesine çalışıyoruz."



YB(OA/İD)