Şeker Fabrikası Camii'nen eski imamı Celal Tilgen, bazı çevrelerce gündeme getirilen kıyametin kopacağı söylentilerinin kendisini üzdüğünü dile getirdi. Emekli imam Celal Tilgen, “Ben 40 sene din görevliliği yaptım. Tabi ki din görevlisi olduğumuz zaman da her konuda bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Özellikle son zamanlarda insan dini daha güzel öğrenmek yerine, böyle batıl inançlara inanmaya daha tevessül ediyorlar” dedi.

İSLAM'I İYİ ANLATAMADIK

Tilgen, insanların bu tür batıl inançlara inanarak küfre girdiğini ifade ederek, kıyametin ne zaman kopacağını kimsenin bilemeyeceğini ve bunun da açıkça Kuran’da yazıldığını belirtti. Kıyametin kopması ile ilgili bazı alametlerin belirtildiğini, ancak bazı ilçelerin bu durumdan muaf kalacağının söz konusu olmadığını dile getiren Şeker Hoca, “Peygamber efendimize de sormuşlar kıyamet ne zaman kopacak? Peygamber efendimiz buyurmuş ki; ‘Senin kıyametin, benim kıyametim öldüğümüz zamandır.’ Aslında bu tür bağnazlıklar, yobazlıklar, hurafelerin yayılmasının en büyük sebebi biz hocaların bu dini iyi anlatamamasındandır” diye konuştu.

Bu durumdan din hocalarını da sorumlu tutan Tilgen, “Eğer biz dini doğru anlatsaydık, insanlar bu tür bid’at ve hurafelere inanmazlardı” diyerek, kıyametine zaman kopacağını Allah’tan başka kimsenin bilemeyeceğini ve bu gibi dedikoduların insanları paniğe sürükleyebileceğini belirtti.

21 Aralık inancını ortaya koyan Mayalar’ın Müslüman olmadıklarını ve Kuran-ı Kerim’i bilmediklerini ifade eden Şeker Hoca, “Şimdi 17 günümüz mü kaldı? Bu güne kadar nice kâhinler, fetva bazlar vs. bilmeden atanların hepsinin sözü havada kaldı” dedi.

GAYBI ALLAH'TAN BAŞKA KİMSE BİLEMEZ

21 Aralık inancının insanları kandırdığı ve bunun aslında bir uluslararası bir suç olduğunu ifade eden Tilgen, bazılarının bunlara inanarak işlerini bırakıp bir yerlere kaçtığını ve huzursuz olduklarını söyledi. Tilgen, 21 Aralık’ta kıyametin kopmasının söz konusu olmadığı belirterek şöyle devam etti:

“Mayalar da bizler gibi Hz. Âdem’den gelmedirler. Mayalar madem ki 21 Aralık 2012 de kıyametin kopacağını söylemişler diğer felaketleri neden hesaplamamışlar? Bu durumun sadece o ilçeye maddi yönden getirisi olur. Ancak getirisinden çok götürüsü var. İnsanlar böyle bağnazlıktan, batıl şeylere inanıyor, heyecanlanıyor, panikliyor ve olmayacak. Olmayacağına dair kesin konuşuyorum. Ben 60 yaşındayım. Bu tür nice olaylar söylendi. Hiç biri de olmadı. Kıyametin tarihini biliyorlarsa, şans oyunlarını da bilirler. Gitsinler şans oyunlarını oynasınlar. Zaten gaybı bilsek çatlarız, korkumuzdan ölürüz. Bir insan ne zaman öleceğini bilse korkudan ölür. Ancak hala falcılara inananlar var. Gayıbı Allah’tan başka kimse bilemez.

160-170 bin din adamı var. Eğer bunlar dini doğru anlatsaydı bizler bu hale gelip, bu tür batıl inançlara inanmazdık. Ben bu yüzden istifa ettim. Sabah geldim. 13 tane şehit var. Cemaate baktım gülüşmeler, konuşmalar. Bu gün farklı bir şey yok mu cemaat dedim. Hayır dediler. O zaman ben istifa ediyorum dedim. 13 şehit varsa bu memlekette ve halen bana değmeyen yılan bin yaşasın anlayışı varsa, insanlarımız empati yapamıyorsa, eğilip kalkmanın ne anlamı var? Allah’ın bizim namazımıza ihtiyacı yok ki." 

"21 Aralık’ta kıyametin kopacağına inanan insanlar, cahiliye devrinde kızlarını diri diri gömen insanlardan daha da geri zekâlıdır” diyen Şeker Hoca, Fransa’daki köy ve İzmir’in Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nün kıyamette ayakta kalacağına inanmaları komik bulduğunu ifade ederek, “Çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez” atasözünü örnek verdi.



CÖ(MP/AAA)