Sivaslı polis memuru Sedat Ataman, 7 Ekim 2010 tarihinde Ankara'dan teslim aldığı polis aracını Giresun'a götürürken Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde trafik kazası geçirirken olay yerinde öldü. Bu olaydan sonra İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından polis Ataman'ın ailesine şehitlik belgesi verildi. Şehit polisin cenazesi memleketi Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığı içerisindeki Polis Şehitliği'ne defnedildi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu, polis Ataman'ı şehit saymadığı için ailesine maaş bağlamadı. Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma  Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, polisin şehit sayılmamasını eleştirerek şunları söyledi:

"Şehidimizin ailesine maaş bağlanmasıyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu'na gerekli yazıları yazdık. Ama geçtiğimiz gün içerisinde şehit annesi ve babasına maaş bağlanamayacağı yönünde bir yazı gönderdiler. Oysa sayın başbakanımız yapmış olduğu konuşmalarda şehit ailelerinde muhtaçlık şartı aranmaksızın şehidin anne ve babasına maaş bağlanması noktasında kanun çıktığını ifade etmişti. 6 bin 353 sayılı kanun da bunu belirtilmektedir. Ama biz bu yazıyı görünce gerçekten şok olduk. Bu süreçte nasıl bir değerlendirme yapılarak bu kararın alındığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu yaptığı açıklamada, 'Vefat eden oğlunuz' diye ifadelere yer veriyor. Kesinlike şehit sayılmadığını, kendi kayıtlarında şehit geçmediği için aileye maaş bağlanamayacağını ifade ediyor. Ama diğer taraftan bakıyorsunuz, İçişleri Bakanlığı ailemize şehitlik belgesi veriyor. Yani gerçekten biz bu konuda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu durum, bu şekilde olan ailelerimizin vicdanını sızlatmaktadır. Bizim bu evlatlarımız vatanımız için, milletimiz için canlarını feda ediyorlar. Hiçbir ailemizde böylesi durumlarda sosyal haklarını veya bağlanacak maaşı düşünmüyor. Sadece onurlu bir şehit annesi olmak, onurlu bir şehit babası olmak ve onun ulviyle, gururuyla yaşamak istiyor. Dolayısıyla bu çıkan kanunda yapılması gereken çalışmanın bir an önce düzeltilmesini, devletimizin ailemize gerçekten sahip çıkmasını ve onlara gereken desteği sağlamasını istiyoruz. Sayın başbakanımızın ve Aile Sosyal Politikalar bakanımızın bu konuya duyarlı olmasını temenni ediyoruz."

ACILI AİLEDEN TEPKİ

Verilen şehitlik belgesinin hiç bir yerde geçerliliği olmadığını belirten Şehit babası Abdurrahman Ataman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uludure'de düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişiye verdiği önemin yarısını kendilerine de vermesini isterken, şöyle konuştu:

"Benim oğlum bir polisti, kendisinin korumalığını yapan bir insandı. Devletimizi, milletimizi koruyan bir insandı. Sayın başbakanımızdan bu işlerin düzeltilmesini, konuştuğu sözlerin üzerinde durmasını istiyoruz. Bize sadece şehit diye bir kağıt verdiler. Başka hiç bir şey yok elimizde. Asker, polis ayrımı yapılmaması lazım. Şehit belgesi verdiler ama hiç bir yerde geçerliliği yok. Evladım şehit olmuş benim, herkesin yararlandığı gibi bizde imkanlardan faydalanmak istiyoruz."

Anne Perihan Ataman ise maaşın peşinde olmadıklarını söyledi. Ataman, "Zaten buna ihtiyacımızda yok. Ama şehitlik ünvanı olmalı" dedi.