İspir ve Pazaryolu Dernekler Birliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Çoruh'tan Kaçkarlara Turizm Festivali' kapsamında Erzurum'a gelen Piyanist Tuluyhan Uğurlu, sık sık elektriklerin kesilmesine rağmen Şehit Cavit Uçan Parkı'nda unutulmaz bir konser verdi. Aralarında türban ile kara çarşaflı kadınların da bulunduğu yaklaşık bin kişi sanatçıyı ilgiyle izledi. Yaklaşık bir saat süren konserde sıkça elektrik kesilmesine rağmen Çoruh Nehri kıyısındaki konser alkışlarla sona erdi. 

Her gün şehit haberleri ile uyandığımız şu günlerde bu konseri vermek istemediğini ancak yoğun istek üzerine Erzurum'a geldiğine dikkati çeken Tuluyhan Uğurlu şunları söyledi:

"Ben bugünlerde konser vermek istemiyordum. Çünkü bu kadar ailenin ocağına ateş düşmüşken, şehit cenazeleri kalkarken bu konserin, şenliğin çok da önemi kalmıyor. Şenliği organize eden Ahmet Çoşkun dedi ki, 'Tuluyhan abi bu düşüncenden dolayı çok teşekkür ederiz ama en azından gel birkaç kelime söyle. Hayat devam ediyor. Yaşadığın güzellikleri gel bizimle de paylaş.' Onun için huzurlarınıza geldim. Gördük ki şenlik bir şehidin isminin verildiği parkta gerçekleşiyor. Başta şehit hemşehriniz olmak üzere bu konseri tüm şehitlerimizin ruhlarına armağan ediyorum. Onların ölümsüzlüğünü biliyoruz. Burada muhteşem bir sanatsever topluluk gördüm. Hiç abartmadan söylüyorum. Dünyanın belki hiçbir yerinde böyle bir seyirci yoktur. Konserin bazı yerlerinde teknik aksaklık olmasına rağmen İspir'de ilk kez piyano ağırlıklı konserin bir tek notasını bile kaçırmamak için sabırla beklediler. Müthiş bir performans gösterdiler. Bu Türkiye'nin ne kadar aydın ve çağdaş topluma sahip olduğunu gösteriyor. Halkımızı her fırsatta değerlerini, inançlarını, kültürlerini ve renklerini küçümseyen entelektüellere müthiş bir ders oldu. Bende onların önünde konser vermekten büyük bir şeref duydum. Murat Toraman'ın kavalı eşliğinde İspir için yazdığımız eser, Çanakkale için yazılan türküler ve Sarı Gelin'i söyledik. Türkiye'nin çağdaş sanatsever bir toplum ve Avrupa'nın çok ilerisinde olduğunu bir kez daha gösterdik."

Konser sonrası tarihi İspir Kalesi'nde havayi fişek gösterisi yapıldı. Yaşlısı ve genci, cep telefonlarına sarılıp Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)