Kıranköy Mezarlığı’ndaki Şehitlik'teki törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarını temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile şehit yakınları katıldı. Şehitlik anıtına çelenk konulmasının ardından şehit mezarları tek tek ziyaret edilip karanfiller bırakıldı. Asri Mezarlık'taki Şehitlik de ziyaret edildikten sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde Devlet Övünç Madalyası verilmesi töreni yapıldı. Buradaki törene, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir ve CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç da katıldı. 

Vali Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada Çanakkale Savaşları'nın önemini anlatarak, "Böyle bir destan başka hiçbir ulusa nasip olmamıştır. Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan millet, onunla ne kadar övünse azdır. Bu zafer vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başaracağının güzel bir örneğidir" diye konuştu.

Daha sonra Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Çanakkale' adlı oratoryo sunuldu. Son olarak, şehit Komando Onbaşı İsa Keskin, şehit Uzman Çavuş Mehmet Boşnak’ın ailelerine ve gazi Uzman Çavuş Mustafa Başaran ile gazi er Fırat Araz’a Devlet Övünç Madalyası verildi.



YK(İS/SS)