Kırıkkale'nin Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan Savaş Altay, yaptığı açıklamada, "Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı nedeniyle 10 masum vatandaşımız teröre kurban giderken, ardından Beytüşşebap'da şehit edilen mehmetçiklerimiz ve Afyonkarahisar'da hayatını kaybeden askerlerimiz için de böyle bir yürüyüşe başlayıp hem terörü lanetliyorum, hem de şehitlerimizi saygıyla anıyorum" dedi.

İstanbul'dan 5 gün önce yola çıktığını belirten ve 15 günde Gaziantep'e ulaşmayı hedeflediğini belirten Savaş Altay, "İnsanlarımız hiçbir zaman için terör odaklarının oyunlarına gelmesin, alet olmasınlar. Herkes sağ duyulu olsun. Herkesi birlik ve beraberlik içinde duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Savaş Altay, yollarda zaman zaman güçlüklerle karşılaştığını ifade ederek "Ancak üstesinden gelmesini de biliyorum. Herkes takdir ediyor, destek veriyor. Ancak köpek saldırılarıyla karşılaşıyorum. Her şeye rağmen şehitlerimiz için Gaziantep'e kadar yürümeye kararlıyım" diye konuştu.



EG(AY/SS)