Trabzonlu Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun cenazesi evinden alındıktan sonra yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki İskenderpaşa Camisi'ne götürüldü. Şehidin cenazesinin bulunduğu ambulans, arkasından yürüyen 5 bin kişinin sloganları ve tekbirleri eşliğinde camiye ulaştı. Cami avlusunda anne Nurten Erosmanoğlu ile baba Ali Sait Erosmanoğlu tabutun başından uzun süre ayrılmadı ve taziyeleri kabul etti. Şehidin 2 ağabeyi Cemal ve Salim Erosmanoğlu, kardeşlerinin fotoğraflarına bakarak gözyaşı döktü, bu sırada tabutun başında saygı nöbeti tutan askerlerin de gözyaşlarını sildi.

ŞEHİDİN FOTOĞRAFINI TERS ÇEVİRTTİRDİ

İskenderpaşa Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, eski Bakan Trabzon Millevekili Faruk Özak, askeri ve sivil protokol üyeleri de katıldı.

Namaz öncesinde şehidin tabutunun üzerinde duran fotoğraflar, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla ters çevrildi. İl Müftüsü Veysel Çakı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu top arabasına konularak saygı geçişi yaptı. Daha sonra ambulansa yerleştirilen şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü.

BAKAN ŞAHİN'E TEPKİ

Bu sırada makam aracına yönelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kalabalıktaki bir grup tarafından yuhalandı. Bakan Şahin'e ve diğer yetkililere tepki gösteren kalabalık, "Apo'yu alın evinizde besleyin" diye bağırdı. Bakan Şahin'in aracına vurmak ve konvoyu öfkeyle takip etmek isteyenler polisler tarafından engellendi.



ÖA(TM/SS)